Skip to content

Novi ciklus Digital printa Mladena Žunjića

U neprekidnom slikarskom istraživanju suvremeni hrvatski likovni umjetnik Mladen Žunjić ponekad se okrene i najnovijim dostignućima tehnologije, modernim pomagalima umjetniku i u strukturiranju i u realizaciji ideje

Miroslav Pelikan

Slikar Mladen Žunjić, poznat širokoj publici po svojim snažnim i sugestivnim   

kolorističkim apstrakcijama velikih formata platna, nedavno je predstavio ciklus Digital Arta, seriju novih slikarskih formi koje u oku promatrača izazivaju potpuno drugi doživljaj.

Apstrakcije, prvotno izrađene na platnu većih formata, Žunjić kompjuterskim tehnikama, izrazima, oblikovanjima pretvara u nove likovne pojave, izazovno zanimljivog sadržaja.

Nove kompozicije više ne obiluju agresivnom i nezaustavljivom bujicom energije koja neprekidno teče, dodirujući, oplakujući sve volumene, one su sada smirene, prozračne, poput profinjenog veza na prozračnoj tkanini.

I simbolika je drugačija, ponegdje bliska paralelnim svjetovima, psihodeliji ili pak grupiranju u cjeline teško složivih i održivih elemenata.

Kolor je puno suptilniji, nježniji, doista fino odmjeren, ali i dalje lepršav, zaigran.

Novi ciklus Mladena Žunjića, znatno se razlikuje od dosadašnje umjetnikove produkcije, to je ciklus koji stremi promjenama.

Optimized by Optimole