VELIKAN HRVATSKOG PIJANIZMA LOVRO POGORELIĆ U SUBOTU U OSIJEKU

Velikan hrvatskog pijanizma Lovro Pogorelić nastupit će u sklopu Koncertnog ciklusa grada, 4. prosinca u Kulturnom centru Osijek

Venina Markuš

Koncertni ciklus grada nastavljamo koncertom barda hrvatskog pijanizma, Lovre Pogorelića.„ Hrvatski klavirski lav“, „Pijanist s velikim P “,„klavirski talent iz kategorije velikana“, samo su neki od epiteta koje hrvatska i svjetska glazbena kritika i publika nepodijeljeno veže uz njega i njegovo umjetničko djelovanje, a priliku za uživanje u izvedbi ovog ingenioznog glazbenika Osječani će imati u subotu, 4. prosinca s početkom u 20 sati u Kulturnom centru Osijek. 

Ljubitelji pijanističkog repertoara, ali i ljubitelji klasične glazbe u vrhunskim interpretacijama doći će na svoje u subotu, 4.prosinca u Koncertnom ciklusu grada. Na programu koncerta Lovre Pogorelića u Osijeku naći se tri velika i zahtjevna djela, neka od njih koja pripadaju najpoznatijim klavirskim djelima glazbene literature: Slike s izložbe M.P. Musorgskoga, Sonata Josipa Štolcera Slavenskog te Transcedentalne etide F. Liszta. Potonje nesumnjivo pripadaju samom vrhu virtuozne glazbe pisane za klavir te su stoga rijetko izvođene, čak i na svjetskim pozornicama. Upravo Lovro Pogorelić svjesno i rado bira ove programe u kojim se, uvijek iznova, hrabrošću i tehničkom spretnošću „klavirskog lava“, odazove izazovima sviranja ovih kapitalnih klavirskih djela. Svojom superiornom izvođačkom tehnikom, interpretativnom snagom, unoseći vlastiti, raskošan stil u svaku izvedbu, nikog tko dođe na koncert ne ostavi ravnodušnim.

Kao i na sve koncerte u sklopu Koncertnog ciklusa grada, ulaz na koncert Lovre Pogorelića je SLOBODAN, uz obvezno predočenje COVID potvrde na ulazu, bez prethodne najave putem e-maila.

Koncertni ciklus grada

Subota, 4. prosinca 2021./20.00 sati

Kulturni centar Osijek

LOVRO POGORELIĆ, klavir

Program: Modest Petrovič Musorgski: Slike s izložbe

***

Josip Štolcer Slavenski: Sonata

Franz Liszt : Transcendentalne etide, S.139 ; IX-XII