Skip to content

RIJEKA – HAJDUK 2:3. Gol odluke postigao Slovenac Mlakar u 98. minuti

Drugi derbi 16. kola HT Prve lige, ogled Rijeke i Hajduka na Rujevici, bio je odličan u svakom smislu. Pun dobrih akcija, golova i preokreta, a nakon svega sretniji i spretniji su bili gostujući nogometaši koji su pobijedili 3:2. Gol odluke postigao je Slovenac Mlakar u 98. minuti

Odlična utakmica ponudila je otvorenu igru i puno prilika s obje strane, s tim da je u tome ipak prednjačila Rijeka koja je imala, ukupno gledano, veći broj opasnih situacija pred suparničkim golmanom.

Baš je splitski vratar Kalinić u uvodnom dijelu susreta održavao na životu svoju momčad sjajnim intervencijama, a nakon svega su gosti poveli u 45. minuti kada se Marko Livaja odlično snašao i zabio za 1:0.

U nastavku susreta nije se dugo čekalo na izjednačenje, a odgovor najboljem strijelcu Hajduka dao je prvi strijelac Rijeke (ujedno i cijele Lige). Josip Drmić je u 54. glavom zabio za 1:1.

Dodatno se rasplamsala igra nakon toga, a Rijeka je još žešće krenula po preokret koji se dogodio u 79. minuti. Katić je nespretno reagirao u svom šesnaestercu, napravio je prekršaj na Pavičiću, a Murić je bio miran kod udarca s bijele točke.

Hajduk je uzvratio na isti način. Lopta je u šesnaestercu udarila u ruku Princea Ampema, a Livaja je iz jedanaesterca zabio svoj drugi gol na utakmici.

Time nije okončana drama na Rujevici jer se debelo u sudačkoj nadoknadi, u 98. minuti, nakon kornera pred domaćim vratima, Jan Mlakar najbolje snašao i nekako zabio gol za veliku pobjedu Hajduka koja ga vraća tik uz vodeći trojac na ljestvici.

Osijek ima 31 bod, Rijeka 30, Dinamo 28, a Hajduk 27, s tim da Dinamo ima utakmicu manje u odnosu na ostale konkurente.

HT Prva liga, 16. kolo: Rijeka – Hajduk 2:3 (Drmić 54., Murić 79.-11m/Livaja 45., 82.-11m, Mlakar 90.+8)