Skip to content

Petar Mitrikeski i Peti dan

Tekst posvećujem jednom lijepom i pametnom znanstveniku

Naime, radi se o posebnoj i vrlo zanimljivoj osobi, a to je doc. dr. sc. Petar Tomev Mitrikeski. Petar je naš zagrebački Makedonac, doktorirao na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu, a docent je na Fakultetu filozofije i religijskih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, kojeg možete gledati kao jednog od komentatora u vrlo zanimljivoj emisiji Peti dan u kojoj obrađuju i komentiraju različite i aktualne društvene teme koju daju svakog petka u 21 sat na HRT3

Uglavnom, mi u Hrvatskoj bi trebali imati malo više ovakvih, kvalitetnih intelektualaca kao što je docent Mitrikeski. Petar je razuman, skroman, dobrih je pogleda na svijet, vjernik je i također je humanist kao i profesor Ivan Đikić. Također mi se kod Petra sviđa što nije pozer, on će bez obzira na svoje veliko znanje biti skroman i otvoren prema svim ljudima.

Doc. dr. sc. Petar Tomev Mitrikeski – izvor foto: ffrz.unizg.hr

Petar ne radi razliku kod ljudi i za njega su svi jednaki i svakome će uputiti ljubaznu riječ. Kad gledam Petra u Petom danu pred očima imam i njegovu rodnu Makedoniju koju sam posjetila dva puta za redom i to 2008. i 2009.godine. Obišla sam Skopje, Ohrid i Tošino Kruševo. Moram reći da neobično volim Makedonce koji su uvijek blagonakloni i nasmijani. Makedonci su najpitomiji od svih, ovih, naših, balkanskih naroda i oni će ti dati sve što imaju, a njihove narodne pjesme iako tužne u njima ćete opet prepoznati i tragove sunca. I evo ovo je ujedno i moj poziv da svakog petka gledate i Peti dan gdje će Vas na početku dočekati voditeljica Gabrijela Perišić koja će najaviti uvijek aktualne teme u koje će vas uvesti ovi vrhunski intelektualci različitih svjetonazora poput našeg Petra Mitrikeskog, Marijane Bijelić, Lane Bobić, Aleksandra Musića i Matije Štahana. Emisija Peti dan je vrlo zanimljiva, jer ovi intelektualci i kad imaju različita mišljenja uvažavaju i poštuju jedni druge. Također emisija Peti dan je poučna ne samo za nas gledatelje, već i za naše hrvatske političare naročito za Zorana Milanovića, Andreja Plenkovića, Daliju Orešković i sve ove iz Vlade i iz Sabora, jer svi naši hrvatski političari bi jako puno mogli naučiti od ovih nabrojenih sudionika Petog dana o pristojnoj komunikaciji i zato Peti dan upravo iz tog razloga najviše preporučam našim, hrvatskim političarima koji bi trebali puno raditi kako na verbalnoj tako i na neverbalnoj komunikaciji.

A evo Petru Mitrikeskom šaljem ovom prilikom jedan lijepi i srdačan pozdrav kao i voditeljici Gabrijeli Perišić i svim ostalim sudionicima Petog dana. Bravo. I samo tako nastavite. Peti dan je dobro prepoznat kod gledatelja i zato  s moje strane zaista sve moguće pohvale svim sudionicima Petog dana. Odlični ste. I samo hrabro naprijed.

Optimized by Optimole