Skip to content

Oluja – novi singl i spot kantautorice Jelene Oberman

Oluja – moćna pop balada koja nudi izlaz iz začaranog kruga boli, patnje, straha i ljutnje

Kantautorica Jelena Oberman upravo je objavila novi singl i spot znakovitog naziva „Oluja“. Jelena Oberman iza sebe ima četiri službena singla izdana u proteklih godinu dana, a ovoga puta riječ je o njezinoj najemotivnijoj i najsnažnijoj pjesmi do sada

„Oluja“ nikoga, zasigurno, neće ostaviti ravnodušnim. Moćna je to pop balada koja donosi snažne emocije, ali i nudi izlaz iz začaranog kruga boli, patnje, straha i ljutnje. Oluja simbolizira katarzu, pročišćenje koje slijedi nakon velikih tragedija.
„Oluja je pjesma koja je nastala neposredno nakon potresa 29.12. 2020. i smrti člana obitelji od korone. To je bio moj način nošenja sa situacijom koju ne mogu kontrolirati i borbe sa strahom, ljutnjom i tugom koji su uslijedili“, kaže Jelena.
Spot je režirao i snimio Jadranko Begić Stripy. Lokacije za spot nisu slučajno izabrane – sniman je na lokaciji zaprešićkog jezera Zajarki i Novih dvora. Široj javnosti slabije je poznato da je Zaprešić i Nove dvore 29.prosinca, također, teško pogodio potres, a posljedice još uvijek nisu sanirane.
Aranžman je cijelu pjesmu podigao na jedan viši nivo koji nadilazi klasične okvire pop balade. Napisali su ga kompozitor filmske glazbe Ivan Arnold i multiinstrumentalist Tin Ostreš, inače bubnjar Psihomodo Popa.
U „Oluji“ se može čuti marimba, klavir, gudači, orkestracije i sintesajzer koje je odsvirao Ivan Arnold. Bubnjeve, udaraljke i gitare odsvirao je Tin Ostreš.
Produkciju „Oluje“ potpisuje Tin Ostreš (KMD Studio), a miks Ivan Božanić i Tin Ostreš (Studio Dan Mrak). Mastering je napravio Ivan Božanić.
Jelena Oberman je nezavisna glazbenica iz Zaprešića. Donedavno je nastupala pod umjetničkim imenom Job, ali sada nastupa pod svojim punim imenom i prezimenom. Glazbom se aktivno bavi od svoje 11 godine. Nakon jedne duže pauze u kojoj je radila kao novinarka, glazbi se vraća prije dvije godine kada je počela pisati svoje vlastite pjesme. U tom periodu je napisala stotinjak skladbi, što pjesama što instrumentala, a u proteklih godinu dana počela se baviti i produkcijom. Malo je žena u Hrvatskoj koje se time bave tako da u tom svijetu njezina pojava predstavlja više izniman slučaj, nego pravilo.

See also  TI SI NAM U MISLIMA koncert posvećen Dini Dvorniku 8. travnja u Metropolis klubu

Jelena Oberman – Oluja

Kad riječi više nemaš i suze ne staju
Kada svi koje znaš polako nestaju

Dižeš se iz pepela i prašinu brišeš
Posred sobe si stala još uvijek dišeš

Neka te nosi
Svemu prkosi
Neka te diže
Oluja koja stiže

Kad se srce stegne i tijelo protrne
Kada te strah trgne i misli navru crne

Dižeš se iz pepela i prašinu brišeš
Posred sobe si stala još uvijek dišeš

Neka te nosi
Svemu prkosi
Neka te diže
Oluja koja stiže

glazba i tekst – Jelena Oberman
aranžman – Ivan Arnold i Tin Ostreš
produkcija – T.O. – KMD Studio
mix – Ivan Božanić i Tin Ostreš – Studio Dan Mrak
mastering – Ivan Božanić – Studio Dan Mrak

vokal – Jelena Oberman
marimba, klavir, strings, orkestracije, synth – Ivan Arnold
bubnjevi, udaraljke, gitare – Tin Ostreš

autor spota – Jadranko Begić Stripy