Skip to content

Ove zime letovi iz Beča do 150 destinacija

U bečkoj zračnoj luci 31. listopada stupio je na snagu zimski red letenja. Osim novih destinacija i češćih letova neke aviokompanije ponovno uvode linije koje su obustavljene zbog pandemije koronavirusa kao što su Banja Luka, Abu Dabi, Aqaba i finski grad Lappeenranta

Matea Čuljak

Tvrtka Austrian Airlines svojoj ponudi dodaje Cancún u Meksiku pa tako uz glavni grad Maldiva Malé i otok Mauricijus u Indijskom oceanu sada nudi tri odredišta za bijeg od zime na kojima se može uživati u sunčanom odmoru. Wizz Air i Ryanair ove će zime nuditi 13 novih zračnih linija, a u Beču su ponovne dostupne i linije zrakoplovnih kompanija kao što su Volotea, Aegean, Air Cairo, Transavia France i druge. Avioprijevoznik Air Canada ponovno leti iz Beča do Toronta, Ethiopian Airlines prometuje na liniji za Addis Abebu, a Etihad Airways na liniji za Abu Dabi. Linije između Beča i gradova kao što su Montreal, Chicago, New York i Washington putnicima su dostupne tijekom cijele godine.

U zimskom redu letenja bečka zračna luka nudi letove do 150 destinacija, čime se gotovo u potpunosti vratila na ponudu iz 2019. godine kada se moglo otputovati do čak 172 odredišta. Austrijska prijestolnica predstavlja važno prometno središte u srcu Europe koje Beč ove zime povezuje s čak 125 europskih destinacija.

Zimski red letenja daje povod za optimizam u Beču. Raste broj destinacija s kojima je povezana bečka zračna luka. Ove se zime izravnim letom ponovno može otputovati do brojnih odredišta koja su bila dostupna prije pandemije, a prema najavama i planovima zrakoplovnih kompanija za iduću godinu očekuje se značajan porast broja putnika, kazao je Julian Jäger, član uprave bečke zračne luke.