Skip to content

Glumac – Kako živjeti prema svojim pravilima

Don Miguel Ruiz i Barbara Emrys: Glumac – Kako živjeti prema svojim pravilima

Ovladajte umijećem života i naučite
živjeti sretno i u skladu sa sobom.
Vrijeme je da postanete scenarist
i redatelj svoga života!

Jeste li znali da je prva vještina koju steknemo, čak i prije nego što progovorimo i prohodamo, gluma? Mi ljudi rođeni smo izvođači – promatramo, slušamo i oponašamo – i život provodimo usavršavajući svoje umijeće.

Don Miguel Ruiz, autor kultnog bestselera Četiri sporazuma sa samim sobom i ugledni duhovni učitelj, vraća se na pozornicu kako bi nam predstavio svoje najnovije majstorsko djelo: tečajeve o misterijima života koji će nedvojbeno izazvati revoluciju u nama.

Prvi je tečaj iz Škole misterija Glumac. Zamišljen je kao stvarna lekcija u kojoj don Miguel Ruiz i Barbara Emrys istražuju globalno glumište, a to je čovječanstvo, te uloge koje u njemu igra svatko od nas. Svoje uloge odabiremo sami, prema situa¬cijama i ljudima s kojima se suočavamo. No, takav obrazac ponašanja često je štetan za nas, a vrlo je značajno to što nam se pruža prilika promijeniti ga i svoje talente početi koristiti na pravi način.

Ova će nam knjiga pomoći da otkrijemo vještine za koje možda nismo ni pomislili da ih posjedujemo. Naučit će nas da poštujemo talente koje smo razvili u djetinjstvu i da ih oblikujemo prema svojoj sadašnjoj svjesnosti. I, što je najvažnije od svega, pokazat će nam kako se prepustiti vlastitoj stvarnosti i biti ono što uistinu jesmo, a da ne glumimo i pretvaramo se.

Pogledajte i ostale naslove ove tematike koje imamo u ponudi.

O autorima

Don Miguel Ruiz
Don Miguel Ruiz potječe iz toltečke iscjeliteljske obitelji, iz roda naguala (učitelja i šamana). Iako je završio studij medicine i postao kirurg, nakon što je doživio iskustvo blisko smrti odlučio je poučavati druge drevnim znanjima koja je stekao od svojih predaka.
Autor je nekoliko svjetskih bestselera, od kojih su najpoznatiji Četiri sporazuma sa samim sobom i Peti sporazum sa samim sobom. Glumac je njegova prva knjiga iz serije Škola misterija, a napisao ju je s Barbarom Emrys.

Barbara Emrys
Rođena je u Francuskoj kao dijete američkog diplomata tako da je odrastala posvuda po svijetu: u Europi, Africi i Indiji. Bila je televizijska, kazališna i filmska glumica te koproducentica nezavisnih filmova. Prije dvadeset pet godina počela je surađivati s don Miguelom Ruizom. Zajednički su napisali knjige Toltečki način života i smrti i Tri pitanja. Autorica je romana Crvena glina Burundija.