Skip to content

Ambienta

Jučer sam posjetila novu Ambientu na Zagrebačkom velesajmu u paviljonu 5. Posjet ovogodišnjoj Ambienti mi je bio prvi ozbiljan izlazak i to s Covid putovnicom

Napokon sam dočekala redizajniranu Ambientu koja se napokon održala u doba Covida. Svi su strogo poštovali epidemiološke mjere, a posjetitelji su u paviljon 5 ulazili nakon što su im vrijedne djelatnice i djelatnici Zagrebačkog velesajma prekontrolirali njihove Covid putovnice, a oni koji se još nisu cijepili morali su napraviti brzi PCR test prije ulaska u prostor sajma u bijelom kontejneru koji se nalazio ispred Južnog ulaza.

U petici je bilo nešto namještaja, produkt dizajna, Hrvatske šume su imale svoj krasni štand prepun zelenila koji me podsjetio na vilenjačke šume Lothloriena iz Gospodara prstenova. Među izlošcima oduševili su me krasno oslikani art stolovi iz Tanzanije, a u umjetničkom dijelu Ambiente posjetitelji su mogli uživati u umjetničkim radovima naših, hrvatskih branitelja, na čijem su atraktivnom štandu posjetitelji mogli kupiti njihove umjetničke slike, majice, čipku i ručno izrađene dizajnerske torbice, a prikupljena sredstva su išla u humanitarne svrhe.

Moram reći svaka čast cijelom komercijalnom timu ovogodišnje Ambiente art, jer zahvaljujući voditeljici Ambiente Nadi Banek i njezinom vrijednom timu Gordani Miošić i Kreši Ercegu mi posjetitelji smo mogli zaista uživati u jednoj sajamskoj priči kakvu može pružiti jedna sasvim nova i drugačija Ambienta i da da ne zaboravim tu i direktoricu Zagrebačkog velesajma Dinu Tomšić pod čijim se budnim okom ova pa nekako novorođena i redizajnirana Ambienta uspjela ovako održati i to u ovo nezahvalno Covid doba.

Ova Ambienta bila je jedno novo sajamsko svjetlo ponovno upaljeno pa opet nekako kao i one velike luči koje su se upalile u trećem dijelu Gospodara prstenova u Povratku kralja koje su upalile i nadu pa i ja ću završiti ovaj tekst – ovogodišnja redizajnirana Ambienta art dala je svjetlost i nadu za neko novo i drugačije sajmovanje.

Zagreb, 24.10.2021. Nives Puhalo🎩🎻🎩