PUTOVANJE… OD PAPIRA DO OKVIRA – izložba Dubravke Mijatović

Izložba slika Dubravke Mijatović naziva PUTOVANJE… OD PAPIRA DO OKVIRA otvorena je 21. listopada u Maloj galeriji u Dugom Selu (Kolodvorska 3)

Pročitajte o likovnom stvaralaštvu Dubravke Mijatović

Likovni i sadržajni akcenti bliski su organičkim strukturama koje nose i prizvuk fantazmagoričnog. Kontrastne kromatike prema slutnji pejsažnog. Dubravka ga interpretira poljima, često i geometrijske čistoće, omeđenim pojasevima, naglašenim prugama. Tri razine u tvorbi slike – maslina, pejsažni fragmenti te grafizmi nosećeg koordinatnog sistema čine jedinstvo različitosti, spoja iskre realističnog, … S ljepotom kao vodiljom razumijevanje.      U uzdignuću masline na pijedestal.
Stanko Špoljarić

Dubravka Mijatović stvara kompozicije koje balansiraju između „objektivne“ apstrakcije i onoga što zamišljamo kao sugestiju imaginarnog, kroz eksperimentiranje tehnikom. Na prvi pogled, njezine će nas slike asocirati na grafičke otiske, na postupak razljevanja i razlaganja akromatskih ploha i jukstaponiranja ploha koje možemo pratiti u apstrakciji Nicolasa De Staela, Hansa Hofmana i posebice Sergea Poliakoffa,… Njezino slikarstvo teži eksperimentiranju tehnikama, traganju  i uspostavljanja unutrašnjeg reda, harmoniji asimetričnih dijelova kompozicije, vlastiti rukopis i otisak kao metaforičkom višem načelu osobnosti. 
Ana Tomljanović

Dubravka Mijatović iskusna slikarica, prepoznala je tu prirodu boje kojom se služi, a to znači da kada nanosi potez kistom ne služi ona prirodi boje nego boja njoj kao kulisa predočene joj zamisli. 
Tomislav Dilber