Derbi Prve HNLŽ: ŽNK DINAMO – ŽNK OSIJEK 1:3

1. HNLŽ, 10.10.2021., Stadion Maksimir, Zagreb
Suci: Marija Cikojević, Maja Petravić, Ivona Pejić
Strijelkinje: 1:0 Mejrema Medić (12), 2:0 Izabela Lojna (24), 3:0 Martina Šalek (29), 3:1 Karla Kurkutović (34)

Boris Markuš

Iznimno vrijednu pobjedu upisale su nogometašice Osijeka na gostovanju kod Dinama u Zagrebu. S tek dvije odigrane tekme u pet kola Prve HNLŽ, igračice Osijeka nalaze se na petoj tabličnoj poziciji, a na vrhu se šepure Splićanke s odigrane četiri utakmice i maksimalnim bodovnim kontom. Riječanke, također su odigrale četiri od pet i na diobi su prve pozicije sa slabijom gol razlikom. Dinamo u četiri nastupa te upisanim nedjeljnim porazom na domaćem terenu, iznalazi treću tabličnu poziciju s devet bodova na kontu. Donat i Neretva jedini sastavi koji su odigrali svih pet kola, svakako su oprečnog raspoloženja. Donat je skupio četiri boda i drži četvrtu poziciju, a Neretva je skucala tek bod i na začelju je kolone. Šesta pozicija pripada ŽNK Agram (4/5) s tri boda. Sedme su nogometašice Međimurje-Čakovec s prikupljenih tri boda i gol razlikom -12. 

ŽNK DINAMO: Ana Filipović, Ivana Stanić, Laura Kopić, Karla Jedvaj, Petra Bračević, Lea Zdunić, Martina Taritaš, Karla Kurkutović, Ana Bartolović, Nika Petarić, Helena Spajić. Pričuvna klupa: Marta Krasnić, Mara Stančić, Sara Skendrović, Marija Žagar, Jelena Matanić, Doris Tomić, Dora Pušelj Drezga

ŽNK OSIJEK: Maja Belaj, Iva Culek, Martina Šalek, Izabela Lojna, Kristina Nevrkla, Klara Kovačević, Lorena Balić, Mateja Bulut, Mejrema Medić, Anela Lubina, Maria Kunštek. Pričuvna klupa: Katarina Mendeš, Antonela Blažević, Nela Andrić, Helena Štimac, Maja Joščak, Mateja Andrlić, Barbara Živković.