Skip to content

U Osijeku funkcionira Ženski vaterpolski klub Mursa

Ako ste 2006. godište ili mlađe, javite se i započnite svoju žensku vaterpolo priču u Osijeku

Boris Markuš

Otprilike prije godinu dana u Osijeku je po prvi put osnovan Ženski vaterpolski klub Mursa. Iako su i ranije u klubu imali vaterpolistice, one su nastupale s vaterpolisticama iz Slavonskog Broda pod imenom Vaterpolski klub Mursa – Marsonija. Nakon prošlogodišnjeg raspisanog poziva za djevojčice, i odaziva iznad očekivanja, odluka je pala da se krene u pravcu osnivanja samostalnog kluba. Održana izborna Skupština kluba iznjedrila je mnoštvo zanimljivih odluka. Izabrana je nova predsjednica uz promjenu imena u Ženski vaterpolski klub Mursa. Promijenjen je i Statut kluba, a novi je i logo na kome se umjesto vaterpolista sada nalazi vaterpolistica. Treniraju na Gradskim bazenima u Osijeku, a domaće utakmice odigravaju na bazenu u Vukovaru.

Klupska vrhuška nastoji doprinijeti većoj popularizaciji ženskog vaterpola i privlačenju većeg broja djevojaka ovom sportu, a sve je dovelo i do prvog poziva jedne Osječanke u reprezentaciju Hrvatske U-12 (Karla Crljenić).

Slavonska liga

Natjecanje bi trebalo krenuti od 15.10. a klubovi koji se natječu su:
VK Osijek, VK Vukovar, VK Marsonia, VK Siscia te ŽVK Mursa

U prostorijama na bazenu u Vukovaru održan je sastanak predstavnika klubova iz Slavonije vezano za Slavonski ligu. Dogovoren je prekid natjecanje za seniore, pošto većina ekipa igra s mlađima igračima, pa je logičnije da se igra za mlađe kategorije. Tako će se igrati natjecanje za sve mlađe kategorije od nada do juniora. Ono što je interesantno za Ženski Vaterpolski Klub Mursa je da će nastupiti s dvije ženske kategorije i to u mlađim kadetima i nadama, a kako nemaju blizu Osijeka ženskih ekipa za sparing, ove će utakmice odlično poslužiti za napredak djevojaka.

See also  Zlato Hirscheru, Kostelić peti