Prijavite se na dvotjedni program u Beču za mlada poduzeća u području proizvodnje

Bečka gospodarska agencija i EIT Manufacturing, inovacijska zajednica Europskog instituta za inovacije i tehnologiju (EIT), predstavljaju novi program za startupove i scaleup tvrtke u području proizvodne industrije pod nazivom „Discover Vienna: Manufacturing Edition”

Matea Čuljak

U okviru ovog programa pozivaju mlada poduzeća iz zemalja srednje i istočne Europe da posjete Beč i bolje se upoznaju s tamošnjim industrijskim i startup ekosustavom

U sklopu „Discover Vienna: Manufacturing Edition” do deset inovativnih startupova iz srednje i istočne Europe dobit će priliku da sudjeluje u dvotjednom intenzivnom programu koji će se održati u studenom ove godine u austrijskoj prijestolnici. Program uključuje događanja na kojima se mlada poduzeća mogu umrežiti s drugim startupovima i potencijalnim ulagačima kao i posjet renomiranim industrijskim poduzećima. Također obuhvaća sudjelovanje na individualnim sastancima s predstavnicima velikih firmi kao i prezentacije o mogućnostima financiranja i novim tehnologijama, a u okviru posebnih obuka i mentorskih programa sudionici mogu naučiti više o razvoju poslovanja i spremnosti za ulaganja. Tijekom boravka u Beču sudionicima na raspolaganju stoje besplatni poslovni prostori u uredima EIT Manufacturinga. Organizatori pokrivaju troškove putovanja i smještaja, a uz to nude i usluge savjetovanja, coachinga i mentorstva u trajanju od dva mjeseca koje pružaju stručnjaci iz EIT Manufacturinga.

Sudjelovati mogu proizvodni startupovi i scaleup tvrtke iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Češke, Mađarske, Slovačke, Bugarske, Grčke, Sjeverne Makedonije, Rumunjske i Cipra koje su osnovane prije najviše osam godina. Uz to moraju imati najmanje dva člana tima, a njihov proizvod ili usluge moraju već biti lansirani na domaćem tržištu.

Beč slovi kao jedan od gradova s najboljom kvalitetom života na svijetu, prije svega zato što u središte svega stavlja čovjeka, bilo da se radi o gospodarstvu, obrazovanju, prometu ili digitalizaciji. Austrijska prijestolnica ima dugogodišnju tradiciju u proizvodnji. S više od 8.500 poduzeća, koja ostvaruju prihod od 12,3 milijarde eura, proizvodni sektor u Beču stvara nova radna mjesta te potiče gospodarski rast i inovacije. Glavni grad Austrije također se etablirao kao središte srednjoeuropske startup zajednice koje je jednako privlačno za inovatore iz Austrije i one iz inozemstva.

Rok za prijavu je 11. listopada, a prijaviti se možete na sljedećoj poveznici: https://eitmanufacturing.eu/discover-vienna-manufacturing-edition/.

Hrvatski startupovi i scaleup tvrtke mogu sudjelovati u programu Discover Vienna © Wirtschaftsagentur Wien