Skip to content

Femme fatale Damira Medvešeka

Misteriozne žene Damira Medvešeka odreda su iznimne ljepote, profinjenih i otmjenih gesta, neokrunjene vladarice

Miroslav Pelikan

Akademski slikar i glavni slikar scenografije u zagrebačkom HNK-u, Damir Medvešek, od samoga početka svoje likovne pustolovine njeguje strastveni odnos, posebice prema jednom motivu, motivu femme fatale, ženi zavodnici, osvajačici, sudbini koja se ne  može izbjeći, slikajući ih u različitim tehnikama od ulja i akrila do akvarela i crteža u raznim inačicama

Nedavno je dovršio set crteža posvećen vječnoj ljepoti žene i njezinoj ključnoj ulozi u mnogim događajima u prijelomnim dobima.

Njihova su lica tajanstvena i ozbiljna i ne otkrivaju gotovo ništa osim očiju i pogleda koji naviješta mijenu, promjenu dok geste samo potvrđuju njihove duboko skrivene misli.

Širom otvorenih očiju, promatraju okolinu, svijet oko sebe, dok zadivljeni pogledi klize sasvim blizu njihovih vitkih i izazovnih tijela, uočavajući splet zanosnih i opasnih pokreta.

Njihove lelujave kretnje zavode i potčinjuju svijet, one su gospodarice svemira, sve dok traje čarobna iluzija mladosti.

Ciklus femme fatale Damira Medvešeka, niz je likova izveden u klasičnoj crtačkoj tehnici uz iznimnu vještinu i likovnu nadahnutost autora, zanimljiv i vatren.

Misteriozne žene Damira Medvešeka odreda su iznimne ljepote, profinjenih i otmjenih gesta, neokrunjene vladarice.