Zagreb Design Week otkrio finaliste izbora za ZGDW Award

Stručni međunarodni žiri dodjeljuje nagrade u šest kategorija

Filip Jurković

U utorak 21. rujna očekujenas otvorenje osmog izdanja najvećeg hrvatskog festivala dizajna,  Zagreb Design Weeka, koji će trajati do nedjelje, 26. rujna

Zagreb Design Week održava se na već poznatoj lokaciji, u Hali V Tehničkog muzeja Nikola Tesla i na partnerskim lokacijama kao što su Botanički vrt, BUQELE House of Fashion, zagrebački  Muzej suvremene umjetnosti, Muzej za umjetnost i obrt Zagreb, Nunc, Planet.hr, Prostoria, Škola primijenjene umjetnosti i dizajna,  da nabrojimo samo neke..

Već tradicionalno, petu godinu u nizu jedan od vrhunaca festivala je izbor za ZGDW Award. Drugi put zaredom ZGDW Award dodjeljuje se u šest kategorija — Grafički dizajn, Dizajn digitalnih komunikacija i dizajn interakcija, Produkt dizajn, Dizajn prostora, Tekstilni i modni dizajn i Dizajn društvenih inovacija.

Finalisti ZGDW Award 2021. bit će predstavljeni  izložbom u Hali V, kada će međunarodni žiri proglasiti pobjednike. Nagrade po kategorijama dodjeljuju se u obliku priznanja, a  u svakoj kategoriji dodjeljuju se po tri nagrade.

Finaliste i dobitnike nagrada odabire peteročlani žiri sastavljen od međunarodnih stručnjaka iz područja dizajna: Davor Marković, Simon Morasi Piperčić, Goran Turković, Masanori Umeda i Anja Zorko.

Finalisti po kategorijama su: za Dizajn digitalnih komunikacija i dizajn interakcija Valentina Vidaković, Include i Enigma, za Dizajn društvenih inovacija Ines Borovac, Kofein dizajn i Rašić+Vrabec, u kategoriji Dizajn interijera za nagradu konkuriraju Mikser i Cipmann, RAKETA i Björk, za najbolji Produkt dizajn Tina Rugelj, Benussi & the Fish i Nunc, za Grafički dizajn Tumpić / Prenc, Grafika  Tumpić i Grafika  Señor, a u kategoriji Tekstilnog i modnog  dizajna  Amina Musić, Mihaela Brajković i Nikolina Krstičević

8. Zagreb Design Week bit će otvoren od 21. do 26. rujna 2021., a ulaz je moguć uz predočenje Covid putovnice (potvrda o cijepljenju ili negativan antigenski test ne stariji od 48 sati; testiranje se može napraviti ispred Hale V svaki dan za vrijeme ZGDW-a).