Čepinski suncokreti – manifestacija kojom se Čepin s pravom ponosi

Tradicionalna manifestacija KUD-a Ivan Kapistran Adamović – Čepinski suncokreti

Venina Markuš

Najbogatija kulturna manifestacija koju Općina Čepin organizira na svom području Čepinski su suncokreti. Održavaju se po jubilarni 20. put i tradicionalno svake godine, petak 01. 10. i subota 02. 10. 2021.

Općina Čepin pak sve to financira zajedničkim snagama sa sponzorima. Čepinski će suncokreti i ove godine okupiti mnoštvo zaljubljenika u tradicijsku pjesmu, ples i običaje. Općina Čepin stoga poziva sve mještane, ali i ljude iz drugih gradova i mjesta na druženje. Dio su ove manifestacije i Mali suncokreti, koji okupljaju dječje folklorne skupine – kaže Dražen Tonkovac, načelnik Općine Čepin.

Čepin je najveće naselje u Hrvatskoj s površinom od 64,73 km². Ta općina ima oko 11 600 stanovnika, a čine ju naselja Čepin, Beketinci, Čepinski Martinci, Čokadinci i Livana.

SAJAM RUKOTVORINA I TRADICIJSKIH OBRTA – POZIV IZLAGAČIMA

Sajam rukotvorina i tradicijskih obrta održat će se 01. i 02. listopada ove godine, kao i 20. Čepinski suncokreti. Mjesto održavanja sajma je školsko dvorište osnovne škole Vladimir Nazor u Čepinu. Ovom prigodom pozivamo sve zainteresirane izlagače da rezerviraju besplatne štandove za izlaganje na sajmu.

Rok za podnošenje prijave je 29. rujna 2021.
Obrazac prijave preuzmite ovdje (.docx)
Popunjeni obrazac poslati na e-mail: ivana.zeravica@cepin.hr