Napokon je došao taj dan, prvi dan 56. Vinkovačkih jeseni

Ajd u kolo šokačko, veliki i mali
Obucite špencle, reklje, šešire i nošnje

Venina Markuš

Pozornice, trgovi i sokaci u Vinkovcima sljedećih dana živjet će Vinkovačke jeseni

„Hvaljen Isus i Marija! Svim Vinkovčanima i Vinkovčankama, svim Slavoncima i Slavonkama, svim Šokcima i Šokicama. Ponosan sam što večeras prvi put u svom životu imam priliku otvoriti Folklorne večeri, a nadam se da ću to učiniti još puno puta. Ovim se ponosim, ovo živim, ovo volim, ovo branim. Službeno otvaram 56. Vinkovačke jeseni, uživajte u Vinkovcima svih ovih dana”, poručio je župan Dekanić.

„Lijepo je biti ovdje na gradskom trgu, uživati u Jesenima, uživati u folkloru i našim KUD-ovima. Hvala svima koji će doprinijeti da i ove Vinkovačke jeseni budu najljepše, za razliku od prošlih koje su protekle u sjeni pandemije. Hvala svima koji daju taj štih Vinkovačkim jesenima kojim se možemo podičiti i reći svima da smo prijestolnica tradicijske kulture. Vjerujem da ćemo zajedno poslati jednu lijepu sliku i pokazati svima da su Vinkovci centar svijeta”, kazao je gradonačelnik grada Vinkovaca Ivan Bosančić.

Prepoznatljivo vinkovačko jesensko ozračje zablistalo je u punom sjaju, na glavnoj pozornici odjeknule su pjesme i tambure KUD-ova koji su se predstavili na prvoj Folklornoj večeri, ali i nešto malo žešći rock zvuci kada je pred publiku izašla Opća opasnost. Dobro se pilo u Vinskom sokaku, bogata je bila ponuda u Slavonskom sokaku.