NE – Osječanke nisu pometene u utakmicama s favoriziranim Islanđankama

Nogometašice Osijeka nisu se uspjele plasirati u natjecanje po skupinama Lige prvakinja. U uzvratnom dvoboju posljednjeg 2. pretkola Osječanke su izgubile od islandskog Breidablika u Kópavogura. S ukupnim rezultatom 4:1 u dvije utakmice Princeze s Mačkamame plaćaju cijenu školovanja, iako su djevojke dale sve od sebe…

Boris Markuš

Profesionalke u srcu, amaterke po statusu nogometašice Osijeka nisu uspjele u dvije tekme izboriti Ligu prvakinja. Po mnogima šansa je ispuštena na domaćem igralištu u Gradskom vrtu gdje se tražio što aktivniji rezultat.

Neriješenim na koncu ponuđena je prilika za uzvrat na dalekom, prohladnom i kišovitom Islandu. I onda opet se dogodi blokada, primiš u dvije minute dva zgoditka, i utakmica krene krivim smjerom. Preuzeta inicijativa nije donijela zgoditak, a prilika je bilo, posebice kapetanice Lojne koja je pri kraju poluvremena imala zicer tekme. I to je bio prijelomni trenutak, gdje bi zgoditkom ušla voda u uši domaćem sazivu i utakmica bi bila otvorena do samoga kraja. Ovako, sve se okrenulo protiv ŽNK Osijek. No, fantastičan uspjeh hrvatskog klupskog nogometa ne može se osporiti usprkos žala za propuštenom prilikom, nogometnih amaterki iz grada pokraj rijeke Drave. Bravo, Bijelo-plave! Nije išlo, iako su djevojke dale sve od sebe. Ovom utakmicom završio je put ŽNK Osijek u Europi, ali s najboljim rezultatom u povijesti ženskog klupskog nogometa u Hrvatskoj. Ulazak u elitno društvo 28 najboljih ženskih nogometnih ekipa pod kapom UEFA-e ostaje upisan u športskim analima Osijeka i Hrvatske.