Skip to content

Koncert “Romantični dueti” u Umagu, 26. kolovoza

U sklopu festivala Umag-o classica u četvrtak 26. kolovoza 2021. s početkom u 21 sat koncert će u Župnoj crkvi Umag održati sopranistica Klasja Modrušan i mezzosopranistica Katja Markotić u pratnji Ante Milića na klaviru

Sanja Benčić

Glazbenici će izvesti program “Romantični dueti” u sklopu kojeg će biti zastupljena djela F. Mendelsohn-Bartholdyja, J. Brahmsa, F. Livadića, F, Chopina, G. Rossinija, T. Uhlika, C. Saint-Saensa i G. Donizzetija.

Klasja Modrušan završila je studij violončela u razredu prof. Ksenije Janković i solo pjevanja te usavršavanje Lieda i oratorija u razredu prof. Zdenke Žabčić-Hesky na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Usporedo sa čelističkim angažmanom u Simfonijskom orkestru Hrvatske radiotelevizije, težište umjetničkog djelovanja prebacuje na pjevanje. Od 2002. pjevačku naobrazbu intenzivno nadograđuje u Bratislavi kod prof. Eve Blahove, a zatim i kod proslavljene hrvatske mezzosopranistice Ruže Pospiš Baldani. Nastupala je na mnogim značajnim domaćim i inozemnim festivalima te uz mnoge renomirane orkestre.

Katja Markotić studij solo pjevanja i interpretaciju Lieda završila je na Hochschule für Musik und darstellende Kunst u Grazu u klasi prof. Kammersängrin Ire Malaniuk, a potom se usavršavala kod prof. F. X. Lukasowskog u Beču. Kao vokalna solistica nastupala je uz Zagrebačke soliste, Zagrebački kvartet, Zagrebački komorni orkestar, Quartetto d’archi di Venezia, ansambl “I Solisti di Milano”, Hrvatski komorni orkestar, Korejski komorni orkestar (Seoul), Deutsches Kammerorchester (Frankfurt), komorni orkestar “Roma Classica”, Simfonijski orkestar HRT-a, Dubrovački simfonijski orkestar, Ljubljanske simfoničare i orkestar HNK-a Splita.

Ante Milić diplomirao je i magistrirao klavir na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Zvjezdane Bašić. Nastupao je u desetak europskih zemalja te kao solist uz pratnju značajnih hrvatskih orkestara. Od 1998. godine docent je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Godine 2005. diplomirao je dirigiranje u klasi prof. Vjekoslava Šuteja