Kardinal Bozanić predvodio središnje euharistijsko slavlje u Mariji Bistrici

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodio je središnje euharistijsko slavlje svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije u nedjelju 15. kolovoza u nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije

Na početku mise okupljene je pozdravio rektor Svetišta preč. Domagoj Matošević podsjetivši kako je prije 50 godina u Mariji Bistrici održan Marijanski kongres te je iste godine Marija Bistrica proglašena nacionalnim marijanskim svetištem. Zagrebački nadbiskup kardinal Bozanić u uvodu je rekao kako „danas hodočastimo Majci kojoj se rado dolazi s puno ljubavi, privrženosti i pouzdanja“.

U homiliji kardinal je istaknuo kako „trebamo uvijek gledati i težiti za onim što je u nebu, gdje Marija već dušom i tijelom boravi. Kao ljudima darovan nam je život i nikada neće prestati postojati. Naime, i smrt je samo put usmjeren prema nebu, kojem predstoji uskrsnuće tijelo“.

Zaključujući homiliju kardinal Bozanić pozvao je okupljene vjernike da pod okriljem Majke Božje Bistričke ne prestanu „zahvaljivati dobrom Bogu što nam čini velika djela. Dao nam je svoga Sina za spasitelja i otkupitelja. Šalje nam Duha Svetoga da nas vodi i posvećuje. Darovao nam je Presvetu Bogorodicu Mariju za majku, a raduje nas i nebeskim zagovorom bl. Alojzija Stepinca, koji nas uči kako se u svom životu pouzdati u Boga“. ZAGREB (IKA)