Knin, pobjeda, svečanost i moralno pitanje

Ovo je bila parada za državni vrh

Obilježen je Dan pobjede i vojno redarstvene operacije Oluja. Nakon prigodnog polaganja vijenaca i svijeća državni vrh je otišao na misu. Neki hrvatski branitelji su poginuli braneći Hrvatsku od srpskih agresora. Ovo je bila parada za državni vrh, a mnogi, hrvatski branitelji su se očito borili da bi Bandić i Miroslav Škoro krali i kupovali poklone svojim bliskim suradnicama.

Vijore se hrvatske zastave na suncu, a mnogih branitelja danas više nema među živima. Hrvatskih branitelja se neki sjete samo za Oluju i na pad Vukovara, a trebali bi ih se sjećati puno češće tako da se ulaže u našu domovinu Hrvatsku, a ne da se sustavno uništava.

Mi koji smo ostali živi možemo zahvaliti da smo živi samo našim, hrvatskim braniteljima i našoj, hrvatskoj vojsci. Plenković i Milanović su zapalili svijeće i položili vijence. Državni vrh u Crkvi sluša misu i kleči, a onda u jednom trenutku kamera HRT-a pokaže kako ministar graditeljstva Darko Horvat prima pričest. Postavljam sada moralno pitanje ministru graditeljstva Darku Horvatu ali i cjelokupnoj javnosti, je li moralno s njegove strane da se usudio primiti hostiju, a s druge strane namjerno kroz sustav na sve moguće načine kroz kompliciranu papirologiju, svoju drskost i bahatost odmaže građanima pogođenim potresom? Ministre Horvat, gdje ti je savjest?

Klapa ratne mornarice sveti Juraj na kraju svete mise pjeva Rajska djevo, kraljice Hrvata. Svim veteranima domovinskog rata mogu reći hvala što ste nas branili. Jedino Vama dugujemo što danas obilježavamo Oluju.

Zagreb, 5.8.2021. Nives Puhalo🎩🎻🎩