Kopar ili kako ga Slovenci zovu Koper

U prolazu: Cipelice lutalice, cipelice šetalice by Venina
Izlet, šoping ili posjet susjednoj Sloveniji

U prolazu: Koper je naš!
Za prve mete istraživanja odabir je pao na Koper i Trst. Naravno, trebalo je preći granice uvažavajući epidemiološke mjere. Gužve uobičajene ljetne, ni prije nije bilo bajno. No, isplatilo se. Cijene prihvatljive – uz posjet tržnim centrima i laganim obilaskom kulturnih znamenitosti. Onako usput da se ne lagimo. Plaže smo svjesno izbjegavali, a nije nam se niti dalo pržiti na suncu. Hvatala se hladovina i klimatizirani objekti. Ljetna razbibriga. Postojnska jama je zasigurno lokacija koje će se uskoro detaljnije istražiti, obići i proučiti. Obećavamo. Kristalno je jasno: osim što su trgovačke marke i hrvatski proizvodi jeftiniji vani, dočim sam slogan “Kupujmo hrvatsko”, drži vodu izvan domovine. Onako iz prve ruke …

Slovenski Kopar je atraktivna destinacija. Dobro, za turiste pored slovenske glavne luke za pretovar velikih, ogromnih i nevjerojatnih svih brodskih fela, nije baš nešto IN! Marina Koper nudi pored osnovnih usluga marine i širok raspon tehničkih usluga. Tragovi ili ostaci slavne arhitekture nekih davnih vremena, Kopru daju onaj poseban šarm i dušu.

Glavno središte automobilske industrije profiliralo se upravo u Kopru. U ovo godišnje doba održava se mnoštvo glazbenih, dječjih i prehrambenih festivala. Koper u Sloveniji – mali lučki grad, koji plijeni raznovrsnošću sadržaja, toplim i ugodnim ljudima, te mami prolaznika pristojnim cijenama šarolike ponude. Kopar je ujedno najstariji grad u Sloveniji.