Nove saune i popratni sadržaji na Gradskim bazenima

Nakon 23 godine od svoje izgradnje osječki Gradski bazeni najzad su dobili svoje prvo ulaganje. Posjetitelje ovoga bazenskog kompleksa od danas će umjesto dosadašnje dvije zastarjele – dočekati tri nove saune te u cijelosti uređen tzv. predsaunski prostor

Boris Markuš

Vrijednost investicije je 320 tisuća kuna, a nove sadržaje obišli su gradonačelnik Osijeka Ivan Radić i direktorica ,,Športskih objekata” Nataša Brčić.

  • Nakon što smo nasuli pijesak na Copacabanu te postavili suncobrane, ležaljke i druge popratne sadržaje, sada smo prvi put od 1998. uložili i u Gradske bazene. Naši sugrađani posjećuju ovaj kompleks i ljeti i zimi pa je namjera bila omogućiti im još novih sadržaja koji će značajno poboljšati kvalitetu usluge – izjavio je osječki gradonačelnik Ivan Radić.

U Gradskim bazenima, prema gradonačelnikovim riječima, izvršeni su radovi na uređenju predsaunskog prostora gdje su u cijelosti obnovljene instalacije, postavljene nove sanitarije, ozvučenje i rasvjeta, a uređena je i terasa s novim drvenim ležaljkama i grijanim klupama. No posjetitelje bazena i ljubitelje saune zasigurno će najviše obradovati tri nove saune: jedna bio sauna i dvije finske.

Nataša Brčić, direktorica gradske tvrtke Športski objekti d.o.o., dodala je kako saune s radom počinju danas od 14 sati, te da cijene usluge ostaju iste. Istaknula je i da se na Gradskim bazenima pridržavaju svih propisanih epidemioloških mjera, no da za ulazak nisu propisani nikakvi posebni uvjeti, izuzev dezinfekcije i obvezne maske.

  • Nisu potrebne nikakve potvrde o cijepljenju, odnosno PCR test. Na bazenima se svakodnevno odvijaju treninzi i niti je propisano niti tražimo bilo što osim već navedenog – pojasnila je direktorica Brčić.