Spektakl u Našicama – koncert Thompsona

Thomsonov koncert bio je jedan od najvećih koncerata na području Našica, a njegov je povod 30. obljetnica oslobođenja grada te osnivanje 132. brigade

Venina Markuš

Organizator je Grad Našice i TZ Grada Našica uz pomoć sponzora. Prije nekoliko dana bili smo svjedoci velikih poplava na našičkom području, stoga je koncert poprimio obilježje humanitarnog karaktera, jer je organizator iskoristio ovu priliku da prihod od pića, kojeg su prodavale udruge, na koncu bude doniran najugroženijima. Iz gradskog proračuna osigurana su sredstva za one koji su najviše stradali, odnosno, kućanstva kojima je voda ušla u stambeni prostor. Nepogodom su posebno bila pogođena naselja Donja Motičina i Zoljan, što je sve iznenadilo jer na tom području do sada nije bilo poplava.

Da bi ovu manifestaciju, kao i sve druge, bilo moguće održati trebalo se strogo držati naputaka epidemiologa, odnosno, epidemioloških mjera. Gradonačelnik Krešimir Kašuba prije samog koncerta ugostio je Marka Perkovića Thompsona te su nakon kraćeg razgovora obišli grad Našice i posjetili među ostalim i župni ured gdje ih je dočekao gvardijan Župe sv. Antuna Padovanskog iz Našica fra Petar Cvekan.

Krešimir Kašuba za gradonačelnika Našica je izabran u prvom krugu izbora 2021., u kojemu je pobijedio s osvojenih 51,08 posto glasova.

Našički gradonačelnik Krešimir Kašuba se putem svog Facebook profila zahvalio svima koji su bili angažirani oko koncerta, koji su sudjelovali u organizaciji i svima onima koji su pomogli da se ovako nešto veliko i spektakularno održi u Našicama. Nešto što će se pamtiti, ostati u lijepoj uspomeni, prepričavati još dugo, dugo.