Nevrijeme pogodilo Osijek, sve službe promptno reagirale

Nevrijeme praćeno obilnom kišom, mjestimice i tučom, u subotu poslijepodne zahvatilo je grad Osijek. U kratkome vremenu palo je oko 90 litara kiše po četvornome metru, bilo je dosta složenih intervencija pa su mobilizirane i dodatne snage javne vatrogasne postrojbe, ali i svih osječkih DVD-ova

Boris Markuš

Sve relevantne službe promptno su reagirale te je u roku pola sata nakon prestanka nevremena situacija na terenu sanirana. Prometnice su očišćene, omogućen je tramvajski i autobusni promet.

– Službe su oko 15:30 sati počele zaprimati dojave građana te su u kratkome vremenu zaprimile oko 150 poziva. Uslijed jakoga vjetra u Ulici Matije Gupca odnesen je dio krova, u Višnjevcu je uslijed pada stabla oštećena elektroenergetska instalacija. Unikom je imao više od 15 intervencija zbog pada grana, a nekoliko prometnica u gradu bilo je poplavljeno, zbog čega je promet bio onemogućen – izvijestio je gradonačelnik Osijeka Ivan Radić. 

– Sve službe hitno su reagirale pa je promet svuda u gradu ubrzo ponovno omogućen. Tramvajske linije funkcioniraju. Nakon što je stala kiša, službe Unikoma počele su čistiti ulice, a to će nastaviti i tijekom večeri. Nakon saniranja prometnica, vatrogasne službe prema prioritetima kreću sa sanacijom podruma – kazao je Radić. 

Gradonačelnik je zahvalio službama Vodovoda, Unikoma, operativnim snagama Stožera civilne zaštite grada Osijeka, policiji, vatrogascima i svim sugrađanima koji su promptno reagirali.  Upozorio je kako je i za sutra najavljen crveni meteo alarm te naglasio da su sve službe, kao i danas, u stanju pripravnosti i spremne odmah reagirati.