LJETNA MUZEZANCIJA U STAROME GRADU

Ljetna muzezancija u Starome gradu program je ljetnih aktivnosti za djecu osmišljen u sklopu projekta Mreža “živih” dvoraca kao oblik održivog turizma za očuvanje i promicanje kulturnog nasljeđa / LIVING CASTLES, u okviru Programa suradnje Interreg V-A Slovenija-Hrvatska 2014.-2020., u kojem je Gradski muzej Varaždin jedan od projektnih partnera

Anita Peričić

        Besplatan program namijenjen je djeci u dobi od 7 do 11 godina, a provodi se drugu godinu zaredom s ciljem upoznavanja najmlađih posjetitelja s kulturnom baštinom koja se čuva u utvrdi Stari grad. Ljetne edukacijsko-zabavne aktivnosti održavaju se od 26. do 30. srpnja, svaki dan od 10 do 11 sati, pa će djeca imati prilike sudjelovati u muzejskim sadržajima sličnima onima koje Gradski muzej Varaždin za njih priprema u okviru edukacijskog programa MIŠ – Muzej i škola, gotovo izostavljenog zbog okolnosti izazvanih koronavirusom i u ovoj školskoj godini. Uz već otprije popularnu radionicu izrade makete Staroga grada, pričaonicu legendi, društvene igre pikado i muzejski twister, osmišljene su i nove aktivnosti, i to slikanje u prirodi, ispred Staroga grada, sa štafelajima i priborom, oslikavanje majice na temu Staroga grada te društvena igra Pogodi tko? o povijesnim ličnostima. 

       Voditeljica programa Ljetne muzezancije u Starome gradu je Jelena Petković, muzejska pedagoginja na projektu Living Castles, kojoj se zainteresirani za sudjelovanje u aktivnostima trebaju prijaviti na e-mail: jelena.petkovic@gmv.hr ili tel. 095 5673 581.    

        Budući da se cjelokupni program održava na otvorenome prostoru u dvorištu i ispred Staroga grada, u slučaju otkazivanja pojedine aktivnosti zbog lošeg vremena, Muzej će o tome objaviti informaciju na svojim Facebook stranicama.  

PLANIRANE AKTIVNOSTI (u svakoj radionici može biti najviše 14-ero djece):

PONEDJELJAK, 26. 7. 2021., Atrij Staroga grada, 10 – 11 sati 

IZRADA MAKETE STAROGA GRADA

UTORAK, 27. 7. 2021., Atrij Staroga grada, 10 – 11 sati 

PRIČAONICA LEGENDI / DRUŠTVENA IGRA POGODI TKO?

SRIJEDA, 28. 7. 2021., ispred Staroga grada, 10 – 11 sati 

SLIKANJE U PRIRODI

ČETVRTAK, 29. 7. 2021., ispred Staroga grada, 10 – 11 sati 

MUZEJSKI TWISTER / IGRA PIKADO

PETAK, 30. 7. 2021., Atrij Staroga grada, 10 – 11 sati 

OSLIKAVANJE MAJICE (potrebno je donijeti bijelu majicu!)