A gdje je utekao?

Tomislav Tomašević nikako da dođe u radio emisiju Zagrebi po Zagrebu u kojoj je uvijek svake srijede bio gost Milan Bandić. Gdje nam je to utekao novi gradonačelnik Tomašević i možemo li zaključiti da se boji pitanja građana Zagreba postavljenih u živo direktno u eter baš njemu?

Tomo, gdje si? Javi se? Pa kaj se bojiš pitanja svojih sugrađana? Pa evo Tomo, bum ti i ja sad ovak postavljala pitanja. Kad buš dal nalog dečkima iz Čistoće da opet počnu prati grad? Kad buš riješil sve te grozne kante za smeće kaj da prostiš jako smrde? Kad buš riješil pitanje svih pošaranih zgrada, fasada, prozora i stakla u Zagrebu? A kad buš zajedno s ministrom Božinovićem riješio pitanje registracije bicikala i romobila? Svi biciklisti i romobilisti trebaju imati registracije. To se mora pod hitno riješiti. Također na biciklima koje voze djelatnici Glowa i Wolta trebaju imati registarske oznake.

Ti si Tomaševiću biciklist i trebao bi zajedno s ministrom Božinovićem uvesti red, jer biciklisti i romobilisti stalno krše prometne propise i namjerno ruše pješake na pješačkim prijelazima ali i nepropisno se i divljački voze po pješačkim zonama, a kad nekoga namjerno sruše onda kukavčki pobjegnu.

U Kranjčevićevoj ulici imaju nacrtano gdje se smiju voziti ali oni se i dalje voze po trotoaru gdje hodaju pješaci. Tomo, kaj delaš u onom Poglavarstvu? A što nam predlažeš da i mi građani grada Zagreba nešto napravimo u vezi klimatskih promjena? Neki od nas recikliraju, zatvore pipu da im ne curi voda bez veze kad peru zube, gase svjetlo kad ne borave više u nekoj prostoriji. O.k. Ali neki ljudi i dalje nisu dovoljno ekološki osviješteni. Pa Tomaševiću, obrati se malo i takvim ljudima. Počni kažnjavati one koji odlažu krupni otpad na zelene, javne površine. Ne mogu sve riješiti ni svjetski vođe ako se ne uključe i građani. Smanjite ispušne i štetne plinove.

Tomaševiću, uključi se sad i ti u to sve. Koliko znam stalno si se busao u prsa da si ti zeleni aktivist. Nemoj se sad samo pravdati da se ne može riješiti odmah ono što je Bandić uništavao dvadeset godina. Pusti sad to, sad si ti gradonačelnik i počni rješavati stvari. Ti se sad opet baviš razno raznim natječajima i govoriš kako si jako zaposlen.

Ugledaj se na sinjskog gradonačelnika Miru Bulja koji zna uzeti stvari u svoje ruke i rješava probleme. Jesi li vidio kako je spasio ono blago i napojio ga, jer ga je njegov vlasnik ostavio onako bezobzirno na žegi. Bulj je sam otišao do bunara i dao jadnim životinjama vode. Ali Miro Bulj je rekao i da neće tolerirati takva devijantna ponašanja. To je samo jedan primjer. Bulj se također bori za svoju Cetinu da je ne zagađuju.

A što ćeš ti Tomaševiću napraviti za našu zaboravljenu rijeku Savu? Hoćeš li predložiti da je se očisti s nekim pročišćivačima?

Tomaševiću, a što ćeš napraviti sa Zagrebačkim velesajmom? Hoćeš li ga podići? Znaš Tomaševiću, Zagrebački velesajam ti je inače bio vrlo moćan gospodarski i uspješan div a onda su ga namjerno uništili. I što ćeš s onim bahatim i arogantnim Vanđelićem učiniti, ali konkretno što se tiče oko obnove grada Zagreba nakon potresa, jer vi svi samo govorite da se treba a ništa se konkretno ne poduzima.

Nemoj mi Tomaševiću reći da se bojiš takvih pitanja i tko zna kakvih još a ti očito sad nemaš odgovor na njih. Eto. Bandića više nema, a što sad ti konkretno radiš Tomaševiću osim što se baviš Holdingom?

Koliko je sad prošlo vremena od kad su te mediji ustoličili u Poglavarstvo i što si od tada pa do sada konkretno napravio za grad Zagreb? Ma svi ste vi Tomaševiću isti.

Vi vrhuška od nas hrvatskih građana imate koristi, jer vi svi dobro živite na naš račun poreznih obveznika, a mi od vas nemamo ama baš ništa. Meni se čini da ste svi vi samo najobičnije štetočine koje su sad do temelja uništile ovu zemlju. Ma nema tu više pomoći.

Zagreb, 29.6.2021. Nives Puhalo🎩🎻🎩