Skip to content

Otvoren 16. NAFF

U subotu, 26. lipnja, prikazivanjem filma Stay Home, Stay Safe, Stay Sane, autora Nicka Halesa iz Velike Britanije, započelo je ovogodišnje, 16. po redu, izdanje neumskog festivala animiranog filma (NAFF)

Navedeni film jedan je, od čak 123 fima iz natjecateljkog programa ovogodišnjeg Festivala, dok će njih  68  biti prikazano u okviru Panorama programa. Inače, za ovogodišnje izdanje organizatori su zaprimili ukupno 3.080 filmova autora  iz 108 zemalja svijeta, što pokazuje značaj i ugled koji NAFF ima u svijetu animiranog fima, među autorima, ali i publikom.

Sedam eminentnih  članova međunarodnog stručnog žirija ovogodišnjeg festivala odabrati će najbolje filmove natjecateljkoga programa. Nagrade koje se dodjeljuju su: Grand Prix, najbolja 2D animacija, najbolja 3D animacija, najbolja animacija glina – lutke, najbolja glazba, najbolji studentski film, nagrada za likovnost i nagrada Dušan Vukotić.

Svi koji žele pratiti ovogodišnji festival mogu se obratiti organizacijskom timu na službenoj stranici NAFF-a i zatražiti pristupnu lozinku. Naime, filmovi će se prikazati isključivo online, putem odgovarajućih internetskih platformi, osim u Cetinju (jednom od gradova u kojemu su također organizirane projekcije NAFF-a, a gdje će gledanje filmova biti organizirano i uživo).

Festival ostaje otvoren do četvrrtka, 1. srpnja, a više informacija o programu, satnicama i načinu prikazivanja filmova možete pronaći na mrežnoj stranici NAFF-a (www.naff.ba).