Skip to content

Croatia Open u Umagu

Bliži se početak 31. teniskog turnira Plava Laguna Croatia Open koji će se u Umagu održati od 16. do 25. srpnja

Popis tenisača koji će zaigrati na turniru u Zagrebu je predstavio Tomislav Poljak, direktor Plava Laguna Croatia Opena Umag. Na značenje turnira za hrvatski tenis i turističku sezonu osvrnuli su se Dragan Pujas, predsjednik uprave Plave Lagune, Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice, Josip Pavić, posebni savjetnik za sport ministrice sporta i turizma te Mauro Jurman, zamjenik gradonačelnika Grada Umaga.

Uz već najavljene mlade zvijezde, Talijana Lorenza Musettija i Španjolca Carlosa Alcaraza, na turnir stižu i trojica bivših pobjednika: Pablo Cuevas (2014.), Marco Cechinato (2018.) i Dušan Lajović, koji brani naslov iz 2019. Također, listu igrača upotpunjuju dvojica bivših Top 10 igrača, Francuzi Richard Gasquet i Lucas Pouille, kao i  Aljaž Bedene (Slovenija) i Filip Krajinović (Srbija).

”Činjenica da se naš turnir preklapa s Olimpijskim igrama i borba s konkurentima iz Gstaada i Los Cabosa uvelike otežali posao dovođenja igrača, moramo biti zadovoljni listom koju prezentiramo. Što se pozivnica za glavni turnir tiče, pričekat ćemo rasplet Wimbledona i vidjeti postoji li šansa dovesti neko jako ime u posljednji trenutak. Ako to neće biti slučaj, postoji opcija da jednu od tri pozivnice uložimo u još jednu mladu zvijezdu u nastajanju, dok će minimalno dvije ići u ruke mlađih hrvatskih igrača.”, rekao je Tomislav Poljak, direktor Plava Laguna Croatia Opena Umag.

Plava Laguna Croatia Open prepoznatljiv je teniski turnir koji je Hrvatsku i Umag ucrtao u kartu svjetskog tenisa, a njegovu važnost istaknuo je Josip Pavić, posebni savjetnik za sport ministrice sporta i turizma.

Umaški turnir bit će otvoren za publiku uz stroge epidemiološke mjere, a televizijski će se prenositi u više od 120 zemalja na pet kontinenata. ”Nakon jednogodišnje stanke, ova  sportska manifestacija opet se vraća u naš kompleks Stella Maris. Plava Laguna je prije svega turistička kompanija, želimo da se svaki naš gost osjeća dobrodošlo i sigurno u svim našim smještajnim kapacitetima, pa tako i u ATP zoni.’’, izjavio je predsjednik uprave Plave Lagune Dragan Pujas. 

Turistički značaj umaškog turnira za Hrvatsku posebno ističe i direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić:
„Odlična je vijest da se turnir održava i da će Umag, Istra i Hrvatska okupiti tenisku elitu te brojnim gostima ponuditi atraktivan sadržaj kroz vrhunski teniski spektakl.” 

Zamjenik gradonačelnika grada Umaga Mauro Jurman među ostalim je rekao: „ ATP Croatia Open od neprocjenjivog je značenja za naš grad zbog promocije Umaga u svijetu“.

U  Umagu će se, osim igrača u glavnom turniru, natjecati i gotovo 500 rekreativaca na popratnim turnirima. Pored nove pretkvalifikacijske serije Road to Umag na kojoj će jedan hrvatski tenisač osvojiti pozivnicu za kvalifikacije umaškog turnira, održat će se ponovno i ITF-ov turnir u kolicima na kojem će biti i najbolji hrvatski tenisačem Ante Joskić, HEPi turnir, Umag Stars Open koji je već u svom prvom izdanju okupio poznate zaljubljenike u tenis te već tradicionalni VIP turnir. 

Ovogodišnji Plava Laguna Croatia Open Umag počinje 16. srpnja, a više informacija o turniru dostupno je na službenoj web stranici www.croatiaopen.hr

Pripremio: T.R.