Skip to content

Ansambl LADO odlazi u Poljsku

Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO odlazi na kraću turneju po Poljskoj gdje će održati nastupe na kojima će gostovati i domaćini – poljski folklorni Ansambl pjesama i plesova Śląsk Stanisława Hadyne

Livija Zgurić

Plesne koncerte LADO će održati u Koszęcinu, Krakówu i Katowicama u organizaciji Konzulata Republike Hrvatske u Krakówu u partnerstvu s gradovima Krakówom i Katowicama i u suradnji s ansamblom Śląsk. 

Valja spomenuti kako su koncerti u Krakowu i Katowicama humanitarnog karaktera, a prihod od prodaje ulaznica namijenjen je potresom pogođenim hrvatskim područjima.

Ova turneja trebala se održati prošle godine povodom obilježavanja hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije, a ravnateljica Ansambla LADO Ileana Jurin Bakotić ističe važnost ove turneje ne samo zbog predstavljanja hrvatske kulture u zemljama članicama Europske unije, već i zbog ponovnih održavanja koncerata izvan Hrvatske od izbijanja epidemije koronavirusa te posebno zbog  kontinuiranog održavanja međunarodne kulturne suradnje s poljskim folklornim ansamblom Śląsk. Jurin Bakotić pozdravlja nastojanja počasnog konzula RH u Poljskoj, gospodina Pawela Wlodarczyka na promicanju hrvatske kulture u Poljskoj kao i želji za pomoć krajevima pogođenim potresom.

LADO je posljednji put posjetio Poljsku 2012. godine, a posljednji susret s ansamblom Śląsk zbio se u rujnu 2017. godine u Zagrebu na zajedničkom koncertu u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u sklopu Śląskove turneje „Hello, hello Folks!“.

Prvi ovogodišnji koncert u Poljskoj LADO će održati 27. lipnja u off programu festivala “Śląsk Days” Koszęcin.

Termini koncerata:

  • 27.6.2021. – Koszęcin – plesni koncert u off programu “Śląsk Days” Koszęcin
  • 29.6.2021. – Krakow – ICE Krakow Congress Centre
  • 30.6.2021. – Katowice – Katowice City of Gardens – Institution of Culture
See also  Libar u Tvornici kulture