Za slobodu medija

Na internetu u Jutarnjem listu izvještavaju kako se i očekivalo da HT 30. lipnja po političkoj direktivi gasi ozbiljnu televiziju N1

Gospodin Tihomir Ladišić poručuje da će svi s N1 televizije raditi još više i bolje i da će pronaći put do svojih gledatelja. Također Tihomir Ladišić napominje kako su duopolom dva telekoma HT i A1 koji je stvoren sadašnjim zakonskim okvirom na gubitku svi. Ovo što hrvatski političari rade s N1 je cenzura medija. A ja koja sam stalno pratila N1 kao i još neki moji prijatelji i znanci smo bez prave informacije ali bez informacija su i svi drugi građani. Ljudi, nemojte živjeti u kompletnom mraku. Gospodo s N1 televizije ako ćete organizirati skupljanje potpisa za spas N1 televizije ili neki mirni intelektualni prosvjed protiv gašenja N1 televizije doći ću i ja osobno da vas podržim.

Poštovano građanstvo, mi svi hrvatski građani bi trebali stati uz naše novinare i medije, jer zahvaljujući našim novinarima i medijima informirani smo što se događa u zemlji i svijetu, a zahvaljujući medijima otkrivene su mnoge nepravilnosti u hrvatskom sustavu, ali i mnogi građani su upravo zahvaljujući isključivo našim medijima riješili neke svoje probleme, jer danas kad postaviš upit na institucije obavezno u kopiju putem maila moraš staviti i medije, jer da ih ne staviš institucije bi ostale gluhe. Ljudi, nemojte dozvoliti da cenzuriraju novinare i kroz njih i slobodnu i vijornu oluju misli, slobodu govora ali i hrvatsku pisanu riječ.

N1 je tražila nacionalnu koncesiju, ali nisu dobili nikakav odgovor. Gospođo Obuljen Koržinek, pa vi ste zaista kao ona zla profesorica Dolores Umbridge iz Harry Pottera. Ljudi, čitajte Harry Pottera i sve će vam biti jasno. Kad političari žele ušutkati medije to je kao kad su se u povijesti spaljivale knjige. Probudimo se i ne dajmo da od nas političari rade sivu masu bez misli, svijesti i znanja. Uzmite i pogledajte onu piramidu na američkom dolaru. Znači piramida na dnu je široka i ona predstavlja široke mase, a vrh piramide je uzak i gore je ono svevideće oko. Taj vrh piramide simbolizira onaj mali dio onih vladajućih klasa i kasta i one upravljaju onim širokim masama. A što je gluplja ta široka masa to političari lakše njome vladaju. I zato počnite više čitati i pratite kvalitetne medije. Ne podliježite onim nekima koji pišu, a ne potpisuju punim imenom i prezimenom svoje članke. Pratite još više N1 i čitajte kvalitetne knjige.

Čitajte Slobodana Prosperova Novaka i pročitajte i njegovu knjigu Zločesti tekstovi. Ta njegova knjiga je također jedan vrlo ozbiljan dokument vremena. Ako je političarima u interesu da ima ispred sebe tupasti narod onda su i oni tupasti. A ako žele razuman narod pa onda bi i oni trebali postati razumniji i težiti boljem a ne gorem.

S nadom da će N1 postati nacionalna televizija još jednom i ovim svojim tekstom javno dajem podršku gospodinu Tihomiru Ladišiću i svim novinarima N1 televizije.

Zagreb, 23.6.2021. Nives Puhalo🎩🎻🎩