Skip to content

PENTAX Medical Europe uvodi bronhoskop za jednokratnu uporabu

PENTAX Medical Europe, vodeća tvrtka na području endoskopije dobila je oznaku CE za svoj jednokratni bronhoskop poznat pod nazivom PulmoONE. Ovaj inovativni proizvod pruža visokokvalitetnu njegu bez kompromisa u intenzivnoj njezi. PulmoONE je bronhoskop za jednokratnu upotrebu sa superiornom usisnom snagom i HD kvalitetom slike. 

Marina Đarmati

Njega visoke kvalitete bez kompromisa

PulmoONE nudi sterilnost s impresivnom HD vizualizacijom, širenjem kliničkih aplikacija koje sežu dalje od standardnih raspoloživih bronhoskopa. Veliki radni kanal osigurava do 50% više usisne snage za brzu i učinkovitu njegu pacijenta. 

Jedinstvena ergonomija 

Dizajniran tako da oponaša ergonomiju endoskopa koji se mogu ponovno upotrebljavati, PulmoONE omogućuje ugodno rukovanje samim uređajem i prvoklasno zakretanje vrhom bronhoskopa što pritom ne zahtijeva od liječnika da promijeni svoju tehniku rada. Mogućnost upravljanja uređajem i postavljanje uređaja lagani su i odvijaju se automatski, a pritom stvaraju jedinstveno iskustvo za osobu koja njime upravlja. 

Pojednostavljeni radni procesi

Sterilno zapakirani bronhoskopi spremni su za upotrebu bilo kada, bilo gdje, i pritom omogućuju brže pružanje njege i najugroženijim pacijentima. Bronhoskopi za jednokratnu upotrebu otklanjaju vrijeme čekanja između pojedinih postupaka te pritom pojednostavljuju cjelokupni radni proces i prijem pacijenata. 

Wolfgang Mayer, voditelj odjela za istraživanje i razvoj u PENTAX Medical EMEA-i, objasnio je: „Bronhoskop za jednokratnu upotrebu razvijen je u bliskoj suradnji s liječnicima kako bi se upravo njima pružilo rješenje temeljeno upravo na njihovim potrebama. U okviru našeg programa trostrukog cilja, mi kontinuirano poboljšavamo ishode za pacijente tako da nudimo rješenja koja se temelje na dokazima.”

Očekuje se da će bronhoskop za jednokratnu upotrebu biti dostupan za kliničku upotrebu 1. kolovoza 2021., dok će se cjelovito komercijalno uvođenje uređaja nastaviti nakon tog datuma.

Rainer Burkard, izvršni direktor PENTAX Medical EMEA-e i komercijalni zastupnik AMERICAS-a, pojasnio je: „Mi u PENTAX Medicalu posvećeni smo tome da se suočimo s izazovima vezanim za higijenu medicinskih uređaja tako da kontinuirano radimo na izumima proizvoda, optimizaciji procesa i usvajanju povratnih informacija s tržišta. Naši su glavni ciljevi smanjiti rizik od infekcije, poboljšati klinički ishod te unaprijediti iskustva struke kao i zdravstvenu produktivnost na području endoskopije. Ponosni smo na svoj portfelj koji sada uključuje i bronhoskop za jednokratnu upotrebu kako bi se unaprijedilo sprečavanje infekcije bez dovođenja u pitanje visoke kvalitete intenzivne njege.”