Skip to content

3,2,1,… raport s kupališta Kopika

Osječani će se ove kupališne sezone moći osvježiti, zabaviti i opustiti na novouređenoj, 30 metara dugoj, najpoznatijoj kontinentalnoj plaži u Hrvatskoj – Copacabani

Boris Markuš

Mala uvodna digresija, Urbi et orbi… nismo na platnom spisku, nemamo skrivene namjere, ne pretendiramo političku obojenost, uvažavamo volonterski građanski aktivizam i medijsku korektnost uz ravnopravnu suradnju s gradskim tkivom Osijeka. Propitujemo vlastitu istinoljubivost i etičku korektnost. Nacionalni portal Akademija Art prati istinitost izjava i obećanja političara kroz njihovu realizaciju i ispunjavanje. Borit ćemo se protiv kolektivne amnezije. Prosto je utisak, a i moja procjena, da Osijek grabi naprijed uz otvoreni konsenzus sa svim političkim opcijama u Gradskoj skupštini. Težit će se suradnji s Osječko-baranjskom županijom, Vladom RH i jedinicama lokalne samouprave. Ivan Radić, novi gradonačelnik Osijeka, ne traži sto dana za ocjenu rada, jer uvelike radi. Mladi stručnjak nametnuo je „žestok“ tempo rada. Građani od nas očekuju da budemo glas javnosti i u njihovoj službi, stoga … pratimo!

Ivan Radić se zahvalio Hrvatskim vodama

U obilasku dravske obale uvjerili smo se da su radovi pri kraju. Nasipano je 6 i pol tisuća kubika pijeska na poznatoj plaži „Kopakabana“. Pokazatelj je da to nije bilo samo predizborno obećanje već ispunjavamo izrečeno, a u roku 7- 8 dana trebalo bi sve biti u punoj funkciji, iako vidimo da se i sada ljudi kupaju. Uređujemo popratne sadržaje kao što je pješčani odbojkaški teren, dječje igralište uz kosidbu travnatih površina. Na zapažanje građana kako tuševi nisu u funkciji, nakon razgovora s čelništvom Sportskih objekata, iako nije njihova nadležnost, oni su već danas promptno reagirali i sve će biti spremno za kupališnu sezonu.

Na lijevoj obali Drave završava se uređenje najljepše plaže kontinentalne Hrvatske

See also  U Aljmašu 1. kolovoza obilježavanje 30. godišnjice aljmaškoga šlepa

Brazilska Copacabana, poznata po svojoj plaži, kao i osječka od milja u skraćenoj domaćoj varijanti zvana “Kopika”, najljepše su kopnene plaže. Kopika, mami pijeskom, ne samo Osječanke i Osječane, već i žitelje Slavonije i Baranje. Bazeni ove godine neće biti u funkciji, no nastojat ćemo da ih što prije privedemo svrsi, gledajući model kojim tražimo izvore financiranja van gradskog proračuna, koliko to bude moguće – napomenuo je gradonačelnik.

Direktor Vodnogospodarskog odjela za Dunav i donju Dravu Željko Kovačević:

Zauzimanjem Ivana Radića iskoordinirali smo radove Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i radove Hrvatskih voda. Bilo je pitanje koliko to košta! Ne košta ništa zato što je riječ o aktivnosti ministarstva prometa i čišćenja plovnog puta. Pijesak se praktički opet trebao pustiti u Dravu, no temeljem elaborata odlaganja, koji su izradile sastavnice Hrvatskih voda, temeljem zamolbe pijesak se odložio na lijevu obalu. Dobitna je to kombinacija za sve sudionike, posebice za Osijek i Osječane. Spomenuti radovi obavljaju se u skladu sa zakonskim propisima iz područja unutarnje plovidbe, voda i zaštite okoliša i prirode, a sve u svrhu poboljšanja uvjeta u ovoj kupališnoj zoni. Tako će građane Osijeka pješčana plaža s najljepšim pogledom na Osijek ove godine dočekati u potpuno uređenom izdanju.