Skip to content

21. Međunarodni Etno susreti – Bilje vas čeka!

Posjet Baranji, za mnoge još nepoznatoj destinaciji, započinje ulaskom u Općinu Bilje, koja se smjestila na samo 5 km od grada Osijeka, uz lijevu obalu rijeke Drave, s naseljima: Bilje, Kopačevo, Vardarac, Lug, Podunavlje, Kozjak, Tikveš i Zlatna Greda

Venina Markuš

Turizam je jedna od pandemijom najpogođenijih gospodarskih aktivnosti. Prošlogodišnja sezona, sve uzrokovano pandemijom virusa korona, nudila je pregršt otkazivanja velikih glazbenih programa i manifestacija. Tako i Etno susreta u Bilju. Na sreću, nazočili smo dvadesetom jubilarnom Međunarodnom etno susretu 2019., s kojeg donosimo kao podsjetnik hrpu fotkica i atraktivni video uradak. Pohvalna manifestacija, koju treba nastaviti. Sve u svemu izvrstan ambijent, okoliš, ljubazni domaćin i jako ukusna hrana. Naravno, ide najava ovogodišnjih Etno susreta. 

Posjeti Bilje, vrata Baranje!
Lokacija: Bilje, park ispred dvorca princa Eugena Savojskog
INFO: E-mail: info@tzo-bilje.hr
Web: www.tzo-bilje.hr

Međunarodni etno susreti tradicionalno se održavaju svake godine i na njima lokalno stanovništvo pokazuje svoju bogatu kulturnu baštinu. Uloga etno sajma je sačuvati, zaštititi i njegovati kulturnu i prirodnu baštinu Podunavlja.

Dobro došli u svijet fine hrane, prirode, dobrih ljudi, i dobrih sadržaja – Bilje vas čeka.

Dvorac Eugena Savojskog,

Dvorac Eugena Savojskog

Ne znamo tko je autor dvorca. Neki nagađaju da bi to mogao biti austrijski arhitekt Johann Lucas von Hildebrandt (1668.-1745.), koji je za princa Eugena Savojskoga gradio glasovitu palaču Belvedere u Beču. Dvorac je s pomoćnim i gospodarskim zgradama oblikovan kao jedinstvena građevina, razmjerno velika u tlorisu, ali niska. U doba nastanka dvorca bila je to za srednju i zapadnu Europu već zastarjela renesansno-ranobarokna koncepcija, koja je jedino još na granici s Osmanlijskim Carstvom mogla imati opravdanje.

Turistička zajednica općine Bilje

Turistička zajednica općine Bilje upisana je u upisnik turističkih zajednica pri Ministarstvu turizma 29. lipnja 1998. godine. temeljem Zakona o turističkim zajednicama. Od tada, svih ovih godina djelovanja, značajno je pridonijela razvoju i proširenju turističke djelatnosti Općine, te ostvarila svoju primarnu zadaću promocije destinacije ruralnog turizma, naslonjenu na jedan od najljepših parkova prirode u Republici Hrvatskoj, park prirode Kopački rit.

  1. Međunarodni etno susreti u Bilju 2021.

U subotu, 12. i nedjelju, 13. lipnja 2021. održat će se Međunarodni etno susreti u Bilju (perivoj dvorca Eugena Savojskog).

Očekuje vas:

  • Zanimljive radionice i aktivnosti za djecu (natjecanje u starim sportovima, recikliranje, izrada nakita i panonskih kućica, oslikavanje, jahanje, radionica sa slamom i dr.)
  • Ponuda baranjskih jela, vina i drugih napitaka
  • Izložba fotografija RUKE, autora Marija Romulića
  • Ponuda domaćih proizvoda i suvenira
  • Raznolik kulturno-zabavni program

Subota, 12. lipnja 2021.

Folklorni ansambl Lado, Amira Medunjanin

Nedjelja, 13. lipnja 2021.

Darko Rundek & Ekipa

Ukratko, pomaknite granice – Cipelice na nožice, pinklec na rame i krenimo u Baranju.

VIDEO Podsjetnik 20. Međunarodni Etno susreti

FOTO 20. Međunarodni Etno susreti