Metnul ih je proć

Evo Tomašević je zaradio jedan plus. Naime, u današnjem Jutarnjem listu piše kako je Tomašević metnul proć pet Bandićevih tajnica i uzeo samo jednu iz Grada, ali iz druge službe

Tomaševiću, to ti je vrlo dobar potez i razuman. Pet tajnica je zaista bilo nepotrebno. Idemo sad dalje. Treba sad gledati kad se počnu najavljivati uvlakači, neradnici i sindikalisti koji će hodočastiti te gramzljati za sebe. Tomaševiću, čuvaj se sindikalista koji dobro žive na račun članarina svojih članova. Sindikati su prelivode i ništa se oni baš previše ne zalažu za radnike. Oni samo puno pričaju i brzo mijenjaju mišljenja. Neki kažu bit će bolje. Možda. Ali možda su dva. Ne bojim se za sve ove kaputlije i speleologe te razno razne Grime Gujoslove koji svaku promjenu znaju iskoristiti vrlo spretno i svoj nerad podvaliti pod rad, a tuđi rad pretvoriti u nerad.

Bit će zanimljivo pratiti i lijevu i desnu struju koja će kucati na vrata novog gradonačelnika, pa kad ga lijevi budu zvali druže, a desni gospodine, a onda će sve to zmešati u jedan čušpajz. Pripazi se Tomaševiću i kojekakvih estradnjača i sponzoruša koje ne pitaju jesu li oni na pozicijama oženjeni ili ne, jer njima je moć i novac sve. Zlatno tele sjaji u nečijim očima koje ne vide ništa drugo već samo grijeh.

Jednom sam pitala svog, dragog prijatelja Zdenka Jelčića zašto neki koji su bogati i moćni zapadnu u neke sumnjive radnje, a Zdenko mi je odgovorio ovako: “Mila, ti neki na vlasti su završili i fakultete, ali u sebi nemaju ništa duhovno, oni su prazni i zapadnu u te sumnjive radnje zato jer kad počnu puno zarađivati to im nije dosta, jer žele tu duhovnu i moralnu prazninu koju imaju u sebi popuniti i počnu grabiti misleći da je tako popunjuju, međutim kako takvi ljudi u sebi nemaju duhovnu dubinu, oni svoju prazninu pokušavaju popuniti materijalnim, pa onda tako tu svoju prazninu na kraju samo šire i više je ne mogu ničim ispuniti”.

Prsten moći sve više jača, to je kao u Gospodaru prstenova. Tko zna kakav će Tomašević biti nositelj prstena, hoće li dopustiti da ga okruže kojekakvi ljigavci poput Goluma i hoće li dopustiti da mu se približi vojska orka i Uruk Haija, te i njega na kraju izdaju i potlače te i on padne zajedno s prstenom moći u vatru gdje je prsten i isklesan i nestane u tami ili će biti toliko razuman, baciti prsten u vatru Klete gore i pobijedi kao i dobar hobit Frodo Baggins?

Narod je izabrao. Na novom gradonačelniku je sada sve ili da ovaj grad pokopa ili da ga podigne. Uglavnom, Tomašević sada mora biti spreman na kojekakve ulizice i ekipu speleologa koji su se već pripremili da mu se ulizuju i da šire zle glasine o poštenim radnicima, a da sebe pokažu u najboljem svjetlu. Tomaševiću, na tebi je hoćeš li vidjeti njihova prava lica kroz krinke njihovih lisičjih osmijeha i hoćeš li im se uspjeti izvući iz svih, njihovih klopki i opsjena. Jedno je moć, a drugo su obećanja koja si dao građanima grada Zagreba. Uglavnom sada prava bitka tek počinje. Vidjet ćemo u svemu ovome tko će se pokazati zlikovcem, a tko dobrim dečkom ili junakom. Međutim, moramo biti spremni i znati da junaci postoje samo u bajkama. No da, vidjet ćemo.

Zagreb, 5.6.2021. Nives Puhalo🎩🎻🎩

Gradonačelnik Tomašević: Stanje je nešto gore nego što sam očekivao

Nakon primopredaje izvršnih ovlasti gradonačelnika Grada Zagreba između dosadačnje zamjenice gradonačelnika ujedno i obnašateljice dužnosti gradonačelnika Grada Zagreba dr.sc. Jelene Pavičić Vukičević i novoizabranog gradonačelnika, Tomislav Tomašević obratio se medijima.

VIDEO: Josip Regović/PIXSELL