ALL THE WORLD’S A STAGE – Duško Šibl u Puli / online izložba

Taj pomalo iskrivljeni, nakrenuti svijet zabave i raskalašenog života Šibl je sjajno prezentirao na svojim slikama

Miroslav Pelikan

Istaknuti hrvatski likovni umjetnik, akademski slikar Duško Šibl, predstavlja se s novom samostalnom izložbom ALL THE WORLD ‘S A STAGE u Puli u Gradskoj galeriji osmog lipnja, u okviru manifestacije SA(NJ)AM KNJIGE U ISTRI, u 20 i 30. Izložba je otvorena do desetog srpnja

Šibl se odlučio prikazati na ovoj izložbi i rane ekspresionističke radove ali i najnovije kolaže uz nekoliko portreta, akrile i miješane tehnike.

Osobito su zanimljive tempere na kartonu i pasteli posvećeni životu i kvartu u LONDONU, Sohou u sedamdesetim i osamdesetim godinama prošlog stoljeća.

Živahnost i nesvakodnevnost likova, bizarnost ali i stanovita grotesknost govore više o jednom dobu, istina prohujalom, ali s još uvijek vrlo vidljivim tragovima, nego niz ozbiljnih studija, nego obilje riječi.

Taj pomalo iskrivljeni, nakrenuti svijet zabave i raskalašenog života Šibl je sjajno prezentirao na svojim slikama.

Serija kolaža posvećena je pak disocijaciji.

Nekoliko tajanstvenih i mrakom obavijenih portreta, šutljivih i zamišljenih, izdvaja se svakako na cijeloj izložbi, kao posebna cjelina.

Nešto prije otvorenja izložbe u 19 i 15, održati će se promocija reprezentativne monografije Duška Šibla u dvorištu Shipyard Puba, uz sudjelovanje autorice Ive Korbler

ALL THE WORLD’S A STAGE