Kažu

Kažu evo da je fakat istina i da je jednoj gospođi zaista pozlilo i da je Tomašević zvao Hitnu i da je zato zakasnio na primopredaju vlasti. Vrlo humana gesta novoizabranog gradonačelnika

Sad ćemo vidjeti što će se događati i kako će novi čelnik, poglavar, kapetan, šef grada, gradonačelnik upravljati Zagrebom. Hoće li biti bahat ili skroman? Hoće li biti opće bežanije po Poglavarstvu, Holdingu i podružnicama? Hoće li uvesti reda i među zaposlenicima ili će pustiti kao i svi gradonačelnici do sada da u Holdingu, podružnicama i firmama vladaju vrlo ružni međuljudski odnosi? Hoće li i on puštati da jedan referent radi i vuče kao mazga dok drugi ne radi, trača okolo i puši?

Sve je otvoreno. Koliko ćemo kanti imati ispred ulaza u zgrade? Hoće li i dalje sve fasade, stakla, kandelaberi i tramvajske nadstrešnice biti išarani? Hoće li kažnjavati bezobrazno bacanje krupnog otpada po zelenim površinama? Hoće li kao gradonačelnik i odgovoran biciklist i sudionik u prometu napokon odrediti da svi biciklisti na svojim biciklima imaju registracijske oznake i da ne ruše na pješačkim prijelazima i trotoarima pješake kao čunjeve?

Uglavnom, bit će to zanimljivo za gledati. Sad samo moramo pratiti.