Uplovite s nama u luku umjetnosti – Vukovar!

IVAN PENAVA GRADONAČELNIK GRADA VUKOVARA: Vukovar je dobio novo ruho i svrstao se na kartu urbanih suvremenih gradova

Venina Markuš

Ako ste se, zasićeni svojom svakodnevicom, zaželjeli barem na kratko promijeniti sredinu, upoznati nove predjele i ljude i u škrinjicu svojih sjećanja pohraniti nove doživljaje – ne razmišljajte previše, Vukovar je pravi izbor za Vas

Taj čudesan grad, smješten u najistočnijoj hrvatskoj županiji, Vukovarsko – srijemskoj, grad na dvije rijeke, Vuki i Dunavu, u zagrljaju Slavonije i Srijema, sigurno vas neće ostaviti ravnodušnim. Prošetajte njegovim ulicama i uvjerit ćete se kako je to grad bogate kulturne baštine, povijesnog naslijeđa i tradicije. Dvorac Eltz, u kojem je, inače, smješten Gradski muzej Vukovar. Na lokalitetu Vučedol se nalazi Muzej vučedolske kulture, velebno izgrađeno izdanje koji je postao nezaobilazno mjesto prilikom posjeta Vukovaru.

Vukovar je još uvijek grad kontrasta, ali sigurnim koracima ide naprijed. Ima i svoj Vukovar film festival koji se održava krajem kolovoza, a svake godine prvog vikenda u listopadu, održava se Vukovarski etno sajam koji svakako treba upisati u kalendar.

Ima Vukovar još puno toga, ali to ćete morati sami istražiti i otkriti.

Posjetite festival na kojem zgrade u Vukovaru oslikavaju najpoznatiji 3D umjetnici svijeta – VukovarART