1. HNLŽ: Nastavlja se “mrtva trka” vodećeg dvojca, Osijek i Split u borbi za prvaka

Princeze s Mačkamame iliti ŽNK Osijek

Boris Markuš

Nastavlja se neizvjesnost u Hrvatskoj, gdje još ne znamo tko će biti prvak Prve ženske nogometne lige. Ostaje nam završno kolo Osijek – Split na igralištu Kraj Drave, a prije toga i finalna Kup utakmica, istih suparnica, u Krapini. Raspored je i više nego zgusnut, jer je puno toga predodređeno nastupu muške hrvatske reprezentacije na predstojećem Euru

ŽNK Osijek – ŽNK Split iščekuju finale Kupa i završno kolo 1. HNLŽ 

U prvom susretu ovog kola Osijek – Dinamo vidjeli smo izjednačen susret gdje domaćini nastavljaju u nekakvom toplo – hladnom stanju gurati prema kraju sezone. Nogometašice Splita, pak, deklasirale su na domaćem terenu pristigli Agram. Prvenstvo ulazi u završnu fazu s velikom neizvjesnošću. Šanse su podjednake, odlučit će detalji. Osječankama domaći teren donosi prednost. Možda i gledatelje na tribinama, popuste li epidemiološke mjere. No, bitno je kako će u četvrtak završiti Kup tekma, stanje igračkog kadra i morala, jer motiv obostrano neće izostati, a onda u nedjelju od 18 sati kreče ‘El clasico’ na hrvatski način.  Biće zahtjevna utakmica, nema popravka tako da nema kalkulacija. Ipak! Osječankama odgovara neriješen rezultat (0:0, 1:1, 2;2) uz pobjedu, dok Splićanke priželjkuju pobjedu a odgovarao bi i neriješen rezultat 3:3. Bit će ovo paklena sezona! Tko bude sabraniji i hladniji, slavit će. Nadamo se  i navijačima na tribinama, jer ima se što pogledati. Prva hrvatska nogometna liga za žene nikada nije bila sadržajnija. 

Lorena Balić : Već duže vrijeme govorim kako se Dinamo podiže na veću razinu i da će one biti jedne od glavnih konkurentica u narednim sezonama za sam vrh 1. HNLŽ. To su i danas pokazale. Čestitam im na dobroj utakmici, a i našim curama koje su iskazale pobjednički karakter. Prije KUP finala i završne tekma sa Splitom, ostaje nam malo vremena da se odmorimo, skupimo snage, i vratimo obje titule na Mačkamamu. Ako mi saberemo glave i skupimo se, to će biti dostatno za pobjede. Mi nećemo kalkulirati i idemo na pobjedu. Napadački kao i do sada. Uz navijačku podršku bilo bi zadovoljstvo igrati. Golgeterski nije najbolja sezona (41 zgoditak. opa.a.) , imala sam i bolju, no kažem gol ne daje igrač nego naša igra. Završnicu igramo u najjačem sastavu i očekujemo titule u Osijeku. Drago mi je da trener vjeruje u nas, nastojat ćemo mu uzvratiti na najbolji način.

LIGA ZA PRVAKA: 

ŽNK Split 7:0 ŽNK Agram

ŽNK Osijek 3:1 ŽNK Dinamo

LIGA ZA OPSTANAK:

ŽNK Donat 5:1 ŽNK Marjan

ŽNK Neretva 3:1 ŽNK Viktorija

FOTO: ŽNK Osijek, ŽNK Dinamo