Skip to content

Pannonian Challenge XXII – Challenge Tour 2021

Kako bi se dodatno upoznali s jednim od najboljih svjetskih festivala ekstremnog sporta, od predstojećeg vikenda i nadalje se družimo na putujućem Pannonianu. Vraća se još jedan Challenge Tour, koji u dosad najvećem izdanju obuhvaća 6 evenata

Turneja započinje 22. i 23. svibnja u Puli i Rijeci, potom se nastavlja 29. svibnja u Slavonskom Brodu te 26. lipnja u Zagrebu. Tour završava tjedan nakon Pannonian Challengea, u prekrasnom Varaždinu, 21. kolovoza, dok rujanski termin Pannonian Bike Weekend u Orahovici bit će objavljen naknadno.

Turneja u prvi plan stavlja upravo vozače BMX-a, skatea i inlinea, a u Zagrebu i scootera.

Boris - Pannonian Challenge XXII
Autor: Boris – Pannonian Challenge XXII

Najbolji regionalni festival ekstremnog sporta radi na pogon neumornih volonterOSa, stoga ekipa 22. Pannonian Challengea traži 150 mladih, zainteresiranih volontera, koji se mogu uključiti u čak 16 različitih sektora organizacije festivala – od održavanja i infrastrukture, preko marketinga i društvenih mreža, pa sve do info pulta, prijave sportaša i realizacije natjecanja. Kao i svake godine, osnovni kriterij je dob, odnosno navršenih 15 godina. Pannonian Challengea svim volonterima osigurava majice, maske, hranu i piće.

Ovogodišnji 22. Pannonian Challenge starta od 11. do 15. kolovoza ove godine, odmah nakon Olimpijskih igara. Osijek će ponovno postati okupljalište najboljih svjetskih BMX Freestyle, INLINE, SKATE i SCOOTER vozača. Čvrsto vjerujem da će situacija s pandemijom do tada splasnuti i da ćemo imati sigurno ljeto u Lijepoj našoj, a to znači povratak koncerata, publike i prave atmosfere – istaknuo je Jurica Barać, direktor festivala Pannonian Challenge. S guštom očekujemo da Pannonian, koji još od 1999. godine obitava u gradu Osijeku i odolijeva najvećim izazovima – još jednom iskoči iz svih zadanih okvira, razornom energijom privlačeći najbolje svjetske ekstremne sportaše i neodoljivim doživljajima mameći publiku na još jedan neviđeni spektakl na lijevoj obali Drave.

Svima je prvenstveno bitno sačuvati zdravlje, i dok mi čekamo kraj ove pandemije, maštamo o zabavi, druženju i opuštanju.

VIDEO podsjetnik na užarenu atmosferu Pannonian Challengea … prije epidemije bolesti COVID-19. 20 “Pannonian Challenge” Osijek

See also  Markić: Zajednica muškarca i žene najbolja je za odgoj djeteta