Skip to content

Dinko Burić – treći mandat povjerilo mu preko 82 posto birača u Belišću

Gradonačelnik Belišća, Dinko Burić, pobijedio je u prvom krugu lokalnih izbora kao nezavisni kandidat i ostvario drugi najbolji rezultat ukupno te je s 82,15 posto glasova podrške osigurao još četiri godine na čelu svoga grada

Može se reći kako je Burić ponovio i dodatno pojačao izborni uspjeh iz 2017. godine kada se također našao među deset najuspješnijih.

Da će biti jedan od gradonačelnika s najvećom podrškom birača dali su naslutiti i prošlogodišnji parlamentarni izbori na koje je Dinko Burić izašao kao 14. na koalicijskoj listi HNS, HSS Braće Radić te osvojio 1.859 glasova. Radilo se o šestom najboljem rezultatu u toj izbornoj jedinici, međutim, od isključivo svojih Belišćanaca dobio je 1.208 glasova te je u samom gradu bio više nego trostruko jači od drugoplasiranog HDZ-ovog župana Ivana Anušića.

Dinko Burić, po zanimanju liječnik internist, svojevremeno je bio predsjednik Gradskog vijeća Belišća, a neko vrijeme proveo je i na dužnosti zamjenika župana Osječko-baranjske županije. U dva je saziva bio i zastupnik u Hrvatskom saboru gdje je, između ostalog, ostao upamćen po svojim energičnim istupima, a gradonačelnik Belišća postaje 2013. godine. Drugi mandat osvojio je u prvom krugu izbora 2017. godine zaradivši 71,06 posto glasova.

Podrška birača Buriću očito raste, a da je Belišće grad koji napreduje vidljivo je iz mnogih analiza koje smo proveli, najčešće na temelju podataka Ministarstva financija. Proteklih godina ovaj se grad osobito ističe po iznimno uspješnom privlačenju EU sredstava, dobroj praksi na području ekologije i obnovljivih izvora energije, izrazitoj socijalnoj osjetljivosti, snažnom demografskom programu i ulaganju u obrazovanje. Jedan su od tek četiri grada u državi s besplatnim vrtićem za svu djecu, a njihov DV Maslačak dvije godine zaredom proglašavan je najljepšim u Izboru za najljepši i najbolji vrtić u RH, tijekom kojeg su međusobna podrška i zajedništvo Belišćanaca naročito pomogli u postizanju takvog rezultata piše gradonacelnik.hr.

See also  U Vladi dodijeljena Državna nagrada za volontiranje u 2015. godini