Skip to content

Festival Pjenušaca & Jagoda

Tijekom stoljeća, trudom i ljubavlju vinogradara na prostranom plešivičkom području koje se smjestilo na istočnim i južnim obroncima Plešivice,tridesetak kilometara od Zagreba, stvoreni su vinogradi s mozaikom različitih sorti grožđa

Pripremio: Tomislav Radić

Ovdje se vinogradi uzgajaju više stotina godina, a osobiti ekološki uvjeti, s podnebljem gdje je priroda bila sklona i ljudsko umijeće veliko, omogućili su proizvodnju posebnih i originalnih vina. 

Uoči svjetskog dana vina koje se obilježava 25. svibnja održat će se Festival Pjenušaca & Jagode  koji će se održavati  22. i 23. svibnja 2021. na otvorenome, u dvorištima vinarija poznatih jaskanskih proizvođača pjenušaca koji sudjeluju u ovoj manifestaciji; R.Braje, Dobra berba, Ž. Gregorić, Ivančić – Griffin, Jagunić, Kolarić, Korak, Kurtalj, Šember, Tomac&Bajda. 

Vinarije će biti otvorene u subotu i u nedjelju, od 10 sati do 21 sati. Dolazak je potrebno najaviti vlasnicima odabrane vinarije gdje će se moći  kušati pjenušac i jagode po promotivnoj cijeni od 20 kuna. Obavezno je poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera. 

 Jaskanska  turistička zajednica 2019. godine za Festival Jagoda & Pjenušaca primila je nagradu Udruge hrvatskih putničkih agencija za kreativnost, inventivnost manifestacije vrhunskih pjenušavih vina kojom pridonosi unaprjeđenju turističke ponude.