Na konferenciji za medije najavljen 5. VukovART

5. VukovART festival traje od 15. svibnja do 15. lipnja

Na konferenciji su sudjelovali vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, njegova zamjenica Ivana Mujkićsuorganizatori festivala Filip Mrvelj i Krešimir Herceg

Na početku konferencije gradonačelnik Penava je pozdravio sve prisutne i istaknuo vrijednost ovog projekta za Vukovar i lokalnu zajednicu.

Filip Mrvelj je predstavio deset umjetnika koji ove godine dolaze u Vukovar i stvaraju deset novih djela kojima će se vukovarska galerija na otvorenom proširiti. Naglasio je i velike izazove u organizaciji zbog globalne situacije s pandemijom. 
Tako će ove godine u Vukovar uploviti deset umjetnika: Boa Mistura iz Španjolske, BustArt iz Švicarske, Jana Brike iz Latvije, Mr Woodland iz Njemačke, Victor Splash iz Rusije, Artez iz Srbije, Juandres Vera iz Meksika, Kerim Mušanović iz Bosne i Hercegovine, Šumski iz Hrvatske te Marion Ruthardt iz Njemačke.

Na kraju je Krešimir Herceg predstavio dodatni program s bogatim glazbenim, umjetničkim, edukativnim i zabavnim sadržajem. Ove godine u Vukovaru će nastupiti rock benda VatraMia Dimšić, glazbeni sastav TRAG te vokalni sastav Akvarel.
Davor Gobac vodit će Motivacijsko-likovnu radionicu za djecu, gdje će biti izložene i njegove slike.
Putopisna predavanja na zabavan način održat će Domagoj Jakopović RibafishDušan Bućan i Robert Knjaz, a festival će posjetiti i međunarodna imena street art scene.

Održat će se i aktivni vikend predvođen vukovarskim polumaratonom, a organizirat će se i biciklijada kojom će se obilaziti dosadašnja umjetnička djela.

Tijekom festivala posjetitelji će moći uživati u vrhunskoj craft sceni i street food konceptima koji će pratiti veće događaje.

Koncert grupe Vatra kojim se trebao otvoriti VukovART, zbog epidemioloških razloga je odgođen za 5. lipnja, a cjelokupni program VukovART-a možete pogledati – OVDJE.

Zbog mogućih izmjena uvjetovanih epidemiološkim razlozima, pratite sve obavijesti na društvenim mrežama (FacebookInstagram) i web stranici.

Ovogodišnji VukovART je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda, sredstvima EFRR i IPA II fondova Europske unije, dok je generalni sponzor poduzeće PPD. 

Fotografije: Miroslav Šlafhauzer