Malo papra i malo soli

Nakon dosadnjikavog i predvidljivog Tomaševićevog ulaska u drugi krug izbora, evo nam ipak malo soli i malo papra da malo začine ovu, bezukusnu juhu izbora

Neka našem narodu sad bude malo kruha i igara. S obzirom da su u Gradu Zagrebu najveći gubitnici prvog kruga izbora HDZ i SDP, a to mogu u jednu ruku zahvaliti i međusobnim, stalnim prepucavanjima između Plenkovića i Milanovića, nesposobnosti Peđe Grbina i na kraju nepromišljenom, nerazumnom i sramotnom skidanju u gaće predsjednika hrvatskog Sabora Gordana Jandrokovića i to pred izbore koji je time ujedno i pokazao kako ne poštuje nas kao svoj hrvatski narod Zagreb ih je sad i kaznio.

Zagreb je odlučio. Borba će se voditi između ekstremne ljevice i desnice. Pošteno. Mislim da će drugi krug izbora biti dinamičniji i zanimljiviji, ali će pokazati i tko je zaista uz lijeve a tko uz desne. Vidjet ćemo hoće li se HDZ i desnica prikloniti Škori i podržati domoljublje o kojem govore kad su upaljene kamere ili će prevladati zavist pa ili neće izaći na izbore ili će svoje glasove dati Tomaševiću.

U ovom drugom krugu ćemo onda vjerojatno svjedočiti ili HDZ-ovom domoljublju ili nečem drugom. Sol i papar su sada u juhi. A voda je malo zamućena.

Gledam danas u jutarnje nebo iznad Zagreba, oblaci su olovni, teški i tusti i shvaćam kako se i na nebu i na zemlji vodi prava borba. Nad Zagreb se sručila i kiša. Još uvijek ima nade. Za sada još ipak nije sve izgubljeno. Međutim, vidjet ćemo. Rekao bi Gandalf: “Jedna bitka je dobivena, a sada slijedi bitka za Međuzemlje”.

A veliki Matoš je jednom davno rekao: “I dok je srca bit će i Croatie”. I tako, prava bitka za Zagreb tek počinje.