Profilova Superakcija

Ništa me ne obraduje kao dobre akcije i popusti na knjige. Već par godina redovito naručujem knjige na akcijama koje organizira naklada Profil i zaista se može pronaći mnogo toga po odličnim cijenama.  Trenutno traje akcija na više od 600 naslova i dok polako kreiram svoj popis za kupnju, rado ću s vama podijeliti neke knjige za koje smatram da su jako dobar ulov

Karla Krmek

U ponudi su dostupni zasebni naslovi kao i paketi (sve informacije o naručivanju i cijenama dostupne su na facebook stranici Profila).

Kad sam već spomenula pakete, onaj pod brojem 3 je prvi koji preporučujem, a to je nezaobilazni Markus Zusak i moderni klasik Kradljivica knjiga u kompletu s njegovom drugom knjigom Od Claya most.

Dva zanimljiva noviteta kriju se pod brojem 5, a to su Nizozemska kuća i Djevojka, žena, drugo. Prva mi je na listi za kupnju dok sam drugu čitala krajem prošle godine i zaista je jedna od najzanimljivijih što po stilu pisanja, što po sadržaju.

Za sve ljubitelje dobrog trilera tu je i paket broj 16 sa svim četirima prevedenim knjigama australijske spisateljice Jane Harper.

Što se tiče zasebnih knjiga, preporučit ću neke naslove koje sam pročitala. Najprije bih spomenula prvu knjigu koju sam ikada posudila u knjižnici i zbog toga će mi zauvijek ostati draga, a to je P.S. Volim te, autorice Ceceliae Ahern. Zatim, tu je i nešto za ljubitelje mitologije i snažnih ženskih likova – Kirka, autorice Madeline Miller te Eseška zmija koju potpisuje  Sara Perry. Jedno lagano štivo koje sam čitala nedavno i kupila na prošloj akciji je naslov Izgubljena u prijevodu, Jean Kwok.

Ako vas zanimaju i druge knjige osim beletristike, Profil se pobrinuo da pronađete nešto za sebe i u području samopomoći, politike, ekonomije, povijesti, ali također nude i mnoštvo biografija, putopisa i memoara.