Skip to content

Prof. dr. sc. Ivica Grković odličan izbor za gradonačelnika Splita

Split vidim kao grad jednakih prilika i dovršenih projekata

Prof. dr. sc. Ivica Grković, pročelnik Katedre za anatomiju Medicinskog fakulteta u Splitu, MOST-ov je kandidat i odličan izbor za gradonačelnika Splita

Prof. dr. sc. Ivica Grković doktorirao je na Zavodu za anatomiju i neuroznanost Sveučilišta u Melbourneu, gdje je radio kao sveučilišni profesor do 2004. godine, nakon čega se vraća u Split. Javnosti je najpoznatiji kao kandidat za župana Splitsko-dalmatinskog 2013. godine za stranku Hrast te po svojim aktivnostima u Građanskoj inicijativi U ime obitelji.

Most ga je, kaže, oduševio mladošću, stručnošću i energijom te izvrsnim idejama koje su pretočene u dokazano kvalitetne projekte i praktična rješenja.

  • Kroz prošle četiri godine Most je razvio projekte i rješenja za sva infrastrukturna pitanja, a kroz nekoliko dana ćemo napraviti Mostov repozitorij, odnosno datoteku projekta i rješenja na pitanja poput kružne ekonomije vezana za recikliranje i kompostiranje, mikrosolare, rješenje prometne regulacije, takozvani prometni prsten i slično.

Jedan od naših ciljeva je da, ovaj put iz pozicije vlasti, probleme koji su bili ignorirani, oživimo i kreiramo originalna integrirana rješenja za njih i druge probleme koji tište naše građane – kazao je Grković.

Gradsku upravu planira voditi na temelju tri gesla, a to su “ugled se ne gradi na onome što ćeš učiniti, već na onome što činiš”, “podučavanje na primjeru” i “ne obećavaj ono što ne možeš izvršiti”, kojih se drži u svakodnevnom privatnom i poslovnom životu. Predstavio je i glavne ciljeve. slobodnadalmacija.hr