Prije predizborne šutnje

Samo da se nadovežem na plakate radničke fronte i ostalih prije predizborne šutnje

Baš je duhovit jedan od predizbornih plakata Radničke fronte, naime na jednom od njih koji su natandrkali na jedan od stupova na Novoj cesti tamo u blizini tvornice Klara i Klarine trgovine piše: “Glasaj za besplatan javni prijevoz”. A meni je došlo da ispod crnim markerom samo nadopišem: “I time omogućite otkaze svim djelatnicima ZET-a”.

Ovi iz Radničke fronte uopće ne razmišljaju da besplatan javni prijevoz zaista znači još otkaza i tjeranje ljudi na ulice. A što bi onda bilo s plaćama tih ljudi, vozača, kontrolora i da kako bi se održavala ta cijela ZET-ova infrastruktura? Kako bi se onda platio na primjer remont i održavanje tramvaja? To bi bilo kao i s besplatnim udžbenicima za sve. A u naše škole idu i vrlo bogati učenici.

Evo opet jednog primjera, naime od jednog bivšeg pomoćnika generalnog direktora na Zagrebačkom velesajmu unuci su također dobivali besplatne udžbenike, a njegov zet je tada imao svoj privatni avion. I gdje je tu onda pravda? Sad me zanima, kako Radnička fronta to sve misli ostvariti? Očito nama građanima onda žele nametnuti neke druge namete. Na njihovom još jednom plakatu spominju da se glasa i za obnovu Imunološkog zavoda. A pitanje onda glasi s kojim novcima i kako ga misle obnoviti? Preko Europske unije ili? Proračun možda? Ili nešto treće? Bilo tko od potencijalnih sjedača na gradonačelničkom prijestolju tek treba vidjeti kako stvari stoje pa tek onda krenuti. Ovo su samo plakati s prijedlozima.

Krećemo dalje, prema Trešnjevačkom placu. Dan je prekrasan, topao i sunčan. Na drugom kandelaberu tamo u blizini trešnjevačkog Konzuma iskesio se i smije li se smije Zvonko Troskot i predlaže: “Više Mosta, a manje korupcije”. On je samo nasmijani zabavljač koji bi rošljao po Trešnjevačkoj tržnici koja je već bila renovirana.

Također i Škoro i Filipović bi isto rondali i prekapali po Trešnjevačkoj tržnici, a Filipović bi još rasturio i onaj mali rotor između Kranjčevićeve i Adžijine ulice. Pokupila sam s političkih štandova ispred Trešnjevačkog placa sve letke i program im je svima bezvezan. To su tek samo nabacana obećanja, upravo kao sva ona obećanja koja nam je dala i pijana i vazda vesela nam i raspjevana bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, a onda od tih svih obećanja nije ostvarila ama baš niti jedno. I tak. Kupci su se razmilili po lijepom i sunčanom Trešnjevačkom placu koji bi neki kandidati poput zabavljača Troskota, pjevača Škore i totalne neznalice Filipovića obnavljali i na kraju očito devastirali kako je i Milan Bandić obnavljao krasan plac tamo na Kvatriću i onda ga preselio a na prostoru nekadašnjeg placa napravio prazan plato sa svega nekoliko cvjećarnica, pekarnicom Dinara, slastičarnicom Vincek i dva kioska Tiska i I novina, a to sve sada uglavnom izgleda od te silne, velike obnove nefunkcionalno, bezizražajno, depresivno, ružno i do krajnjih granica devastirano.

Ma taj plato izgleda totalno mrtvački. Po tom principu bi vjerojatno Troskot, Škoro i tutlek Filipović nakaradili i Trešnjevačku tržnicu. Troskot je mljeo da bi Trešnjevačku tržnicu navodno natkrio. Natkrivena bi vjerojatno izgledala onako jadno poput natkrivene tržnice u Utrinama.

I tako sve je to baš bezveze i komično. Ne znam što bih na to sve rekla. Mogu se jedino na to sve dobro nasmijati. Inače, jasnu viziju nema nitko. Bit će zanimljivo kad bilo tko od tih trkača za gradonačelnika zasjedne na gradonačelničko prijestolje i kad budu prepušteni gosponu Pripuzu. A kad ih gospon Pripuz pričepi bilo tko od od njih kad postane gradonačelnik pjevat će onako kako gospon Pripuz svira.

Ma lijepa naša Hrvatska.

Zagreb, 9.5.2021.
Nives Puhalo
🎩🎻🎩