Skip to content

Lumpn proletarijat i još malo o svemu drugome

Evo još ću malo o sindikalistima. U hrvatskim firmama se zaista svašta može vidjeti. I tamo zna biti također vazda veselo

Ne znam stvarno čemu služe neki naši sindikati osim da njihovi predstavnici dobro žive na račun svojih članova. A ne samo to, zna se kako neki predstavnici sindikata zauzimaju radna mjesta po hrvatskim firmama a inače tamo po selima u kojima žive imaju svoja ogromna gospodarstva, bave se poljoprivredom i prodajom i na taj način još dodatno zarađuju a onda u firmi u kojoj su zaposleni i koja im služi kao redoviti izvor prihoda naprave pravu prodaju svojih domaćih proizvoda i idu od odjela do odjela pa nude i prodaju svoje domaće proizvode od ćurki, salate iz vrta te domaćih jaja. Uglavnom nekim predstavnicima sindikata po firmama cvjeta zaista pravi lumpn proletarijat. I onda se počne javljati Vilim Ribič i u svojoj pohlepi zahtijeva da sindikatima plaćaju članarinu i radnici koji uopće nisu članovi sindikata, jer po Ribiču sindikalisti se bore ne samo za članove sindikata već i za radnike koji to nisu.

Ma predstavnici sindikata se bore za sebe. I svi ti sindikalisti svi do jednoga izgledaju doslovno kao pravi skojevci. Evo primjera, u jednoj firmi jedan predstavnik sindikata juri po kancelarijama i prodaje u svojoj firmi ispod pulta svoje kokoši i domaća jaja. I tak si človek dodatno još zaradi uz plaću koju prima i malo ovak penez sa strane. I tak to ide. Baš me zanima i kaj bu napravil nadobudni Tomo kad mu njegov tatek desničar, stric pop i njegov prijatelj Soroš nekoga potplate da njihov Tomek postane šef grada odnosno onaj lik kojeg bumo svi zvali gospon gradonačelnik i kaj bu napravil sve od novih promena kaj nam ih spominje po tim svim medijima i jel bumo svi zleteli ko ćurke i purani vu nebo il bu nas ostavel vu tim našim kokošinjcima gdje radimo? Ne bu dobrega ak nam da svima nogom vu rit. Kakva bu to onda opća bežanija bila ak nadobudni Tomek svih pet tisuća radnika hrkne vun na vulicu i šefove i sindikaliste i poštenu čeljad najobičnejše šljakere, pa to bu sve otišlo tam gde sad to ne smem napisati, jer bu zvučalo prosto. A kad Tomek podeli svima otkaze kak je najavil i pretil se po televiziji i po svim medijima, a kaj bu sa sirotim penzionerima jer to bu udar i na siromake penzionere, ak ne buju ljudi delali ne bu ni penzija. Je, to je tak.. A kaj buju onda i sindikalisti? I oni buju zevali kakti svi mi, a onda bumo vsi završili vu jednoj grabi, a na grad Zagreb onda vsi moremo onda prehititi i onu ljubičastu krpu, izvesiti osmrtnicu i dati je vu novine, te još na kraju na Zagreb staviti i križ, a onda bu valjda i Tomekov stric pop održal tam iz Sarajeva za Grad Zagreb i kavu takvu misu zadušnicu.

Ma lijepa naša Hrvatska.

Zagreb, 6.5.2021.
Nives Puhalo
🎩🎻🎩