Skip to content

HAJDUK vs DINAMO 1:1 / 22.kolo, HT Prva liga

U zaostaloj utakmici 22. kola HT Prve lige Hajduk i Dinamo su remizirali na Poljudu odigravši 1:1. Splićani su tako po prvi puta u sezoni izbjegli poraz u utakmicama protiv najvećeg rivala

U prvom poluvremenu je nešto bolji dojam ostavio Hajduk. Više je težio posjedu, napadačkoj igri, a i stvarao je više prilika. Dinamo je, pak, najviše prijetio iz kontranapada, ali je iskoristio i svoju prvu pravu priliku. Fossati je pogriješio, a Majer je u 16. minuti zabio za 1:0.

Do kraja poluvremena Hajduk je još više stisnuo. Šanse pred Livakovićem su se nizale, a na samom kraju prvog dijela Hajduk je izjednačio. Lauritsen je traljavo reagirao, a Livaja je pogodio za 1:1.

U drugom poluvremenu je ritam utakmice donekle pao, ali prilike s obje strane su bile sve češće kako se približavao kraj utakmice. Za Dinamo, koji je bio opasniji u nastavku, Mišić je pogodio okvir vrata, a opasno su zaprijetili Kastrati, Ademi i Petković.

No, Hajduk također može žaliti za sva tri boda jer je u sudačkoj nadoknadi Diamantakos pogodio gredu.

Uz isti broj utakmica, Dinamo sada ima sedam bodova više od Osijeka, dok peti Hajduk za četvrtom Rijekom sada zaostaje četiri boda.

HT Prva liga, zaostala utakmica 22. kola: Hajduk – Dinamo 1:1 (Livaja 44./Majer 16.)