NOVI Audi A6 e-tron koncept 2022 – vožnja, zvuk i luda tehnologija

Pogledajte službene Audijeve snimke potpuno novog Audija A6 e-tron Concept 2022

VIŠE INFORMACIJA O AUTU:
-Audi predstavlja potpuno električni konceptni automobil luksuzne klase Sportback
-Nova tehnološka platforma: Premium Platform Electric (PPE) počevši od 2022. godine
-Brzo punjenje sa 270 kW – domet veći od 700 km

Audi odlučno gura naprijed sa svojom “e-volcijom” prema električnoj mobilnosti i na sajmu Auto Šangaj 2021. predstavit će preteču inovativne obitelji potpuno električnih, serijskih automobila – koncepta Audi A6 e-tron s 4 vrata. Potpuno nova tehnološka arhitektura, „Premium Platform Electric“ ili skraćeno PPE, u budućnosti će služiti kao tehnološka platforma za ova vozila. Počevši krajem 2022. godine, prvi serijski automobili u C-, a kasnije i B-segmentu bit će ponovno pokrenuti s tehnologijom PPE, uključujući – prva na tržištu za električna vozila – oba SUV-a s visokim razmakom od tla i dinamično oblikovane modele s niža visina vožnje, kao što je nadolazeći Audi A6 e-tron.

Na temelju svojih dimenzija, koncept Audi A6 e-tron očito je predstavnik luksuzne klase – 4,96 metara duljine, 1,96 metara širine i 1,44 metra visine, jednako kao i trenutni članovi serije Audi A6 / A7 .

Ravna svjetla i stražnja svjetla tanka su i u ravnini s ukupnim sastavom linija. Digital Matrix LED i digitalna OLED tehnologija omogućuju postizanje maksimalne svjetline i širokog spektra značajki čak i uz minimalnu površinu, a istovremeno nude prilagodljive svjetlosne potpise.

Dva elektromotora koncepta Audi A6 e-tron sposobna su isporučiti ukupnu snagu od 350 kW i okretni moment od 800 njuton metara. Prednji kotači koncepta Audi A6 e-tron povezani su preko osovine s pet karika, posebno optimizirane za električna vozila, sa stražnjom osovinom s više karika. Konceptni automobil ima Audi zračni ovjes s prilagodljivim prigušivačima.

Brzo punjenje, velik domet

Srce pogonske tehnologije koncepta Audi A6 e-tron – i svih budućih PPE modela – je tehnologija punjenja od 800 volti. Kao i Audi e-tron GT prije njega, to osigurava da se baterija Audi A6 e-tron koncepta može puniti do 270 kW u vrlo kratkom vremenu na stanicama za brzo punjenje. Ova revolucionarna tehnologija prvi će put s PPE ući u velike i srednje luksuzne segmente.

Ova tehnologija omogućava vremena punjenja koja se približavaju zaustavljanju za punjenje goriva automobilom koji pogoni konvencionalni motor. Samo 10 minuta dovoljno je da se baterija napuni do razine dovoljne za pogon automobila više od 300 kilometara. A za manje od 25 minuta možete napuniti bateriju od 100 kWh koncepta Audi A6 e-tron od 5 do 80 posto.

Zajedno s dometom većim od 700 kilometara – ovisno o odabranom pogonskom sustavu i izlaznoj snazi ​​- koncept Audi A6 e-tron beskompromisno je pogodan za upotrebu kao primarno vozilo.