Bečka kavana Café Museum uz kavu nudi besplatan test na koronavirus

Poznata bečka kavana Café Museum koja se nalazi na trgu Karlsplatz, a koja je otvorena još 1899. od prošlog tjedna nudi besplatne brze antigenske testove na koronavirus

Gosti, zaposlenici okolnih ureda i trgovina kao i prolaznici mogu se testirati u unutrašnjosti kavane radnim danima od 15 do 18.30 sati bez prethodne najave. Nakon obavljenog testa mogu se počastiti kavom ili kolačem za van. Testiranja se provode u suradnji s ljekarnom koja se nalazi u neposrednoj blizini kavane.

U kavani je obvezno nošenje maske FFP2, a prije testiranja potrebno je predočiti službeni identifikacijski dokument s fotografijom i iskaznicu austrijskog zdravstvenog osiguranja, takozvanu e-karticu. Rezultati se dobiju nedugo nakon samog testiranja putem SMS-a ili e-maila. Ovi brzi antigenski testovi službeno su priznati.

Bečani se mogu besplatno testirati na koronavirus u kavani Café Museum © Sandra Felber_Café Museum

Nekoliko ugostitelja u austrijskoj prijestolnici još je krajem 2020. godine pokrenulo inicijativu u sklopu koje su prostor svojih kavana nudili na besplatno korištenje učenicima i studentima. Zbog velikog interesa inicijativa je nastavljena i ove godine, no zasad je zaustavljena zbog produljenja lockdowna do 2. svibnja. Među sudionicima je bio i Café Museum, a zahvaljujući ovoj novoj akciji gosti će nakon dugo vremena ponovno moći vidjeti njegov lijep interijer.

Matea Čuljak